Järkyttävä video juniori­ottelusta Suomessa: kiekkoilija löi jäässä makaavaa mailalla niskaan

Niskaan iskun saanut pelaaja vietti sunnuntain sairaalassa tutkittavana ja tarkkailtavana.

13.3. 14:02

Jääkiekon alle 17-vuotiaiden ottelussa nähtiin lauantaina Varsinais-Suomessa raju tilanne, joka johti sairaalareissuun.

Kotijoukkueen pelaaja löi vierasjoukkueen pelaajaa mailalla niskaan maalin kulmalla.

Kotijoukkueen pelaaja luisteli ensin maalivahdin alueelle, joutui siellä kamppailutilanteeseen vastustajan kenttäpelaajan kanssa ja kaatui nopeasti maalinedustalla jään pintaan. Siinä vaiheessa kiekko ei ollut enää pelitilanteessa.

Videotallenteella näkyy, miten kotijoukkueen puolustava pelaaja kamppailee vastustajan hyökkäävän pelaajan kanssa, kääntyy nopean tapahtumaketjun lopussa jäässä makaavan vastustajansa suuntaan ja lyö tätä mailalla suoraan niskaan.

Tilanteesta ei tuomittu kotijoukkueen pelaajalle rangaistusta ottelun aikana.

Vierasjoukkueen joukkueenjohtajan mukaan niskaan osuman saanut pelaaja oli viettänyt sunnuntain sairaalassa.

– Hän kärsi päänsärystä ja huimauksesta, ja niska oli kipeä ja turvoksissa. Hän oli sunnuntaina Pihlajalinnassa tutkimuksissa ja vielä illalla käsittääkseni tarkkailussa, hän kertoi Ilta-Sanomille maanantaina aamupäivällä.

Hän kärsi päänsärystä ja huimauksesta, ja niska oli kipeä ja turvoksissa. Hän oli sunnuntaina Pihlajalinnassa tutkimuksissa ja vielä illalla käsittääkseni tarkkailussa.

Ottelupöytäkirjan mukaan ottelun erotuomaristo on raportoinut tapauksen Jääkiekkoliitolle, jossa se etenee kurinpitovaliokunnan tutkintaan.

17-vuotiaiden joukkueenjohtajan mukaan joukkue on ollut tapahtuneesta yhteydessä Jääkiekkoliittoon ja sen kurinpitovaliokuntaan.

– Toivon, että siitä jonkin sortin rangaistus jälkikäteen määrättäisiin. Se oli tekona aika törkeä.

SJL:n sääntöjen mukaan pelaajalla, joukkueella tai toimihenkilöllä ei ole itse oikeutta pyytää Jääkiekkoliitolta kurinpitokäsittelyä mistään tapauksesta.

U17-junioriottelussa Varsinais-Suomessa tapahtui lauantaina. Kotijoukkueen pelaaja kaataa vastustajan maalin edustalla. Kiekko ei ole lähimaillakaan.

Kotijoukkueen pelaaja nostaa mailansa ylös ja...

...iskee kirvesiskulla jäässä makaavaa vastustajaa niskaan (kuvakaappauksia videolta).

Vierasjoukkueen joukkueenjohtajan mukaan joukkueen edustajat ovat pyytäneet ottelun kotijoukkueen seuraorganisaatiolta yhteydenottoa tapaukseen liittyen, mutta eivät olleet vielä maanantaina aamupäivällä sellaista saaneet.

Kotijoukkueen seuran toiminnanjohtaja kertoi kuulleensa tapahtuneesta maanantaiaamuna.

– Erittäin ikävä yksittäinen tapaus. Keskustelemme pelaajan ja vanhempien kanssa seuran prosessin mukaan, kun jotain tällaista tapahtuu. Puhumme siitä, mikä on oikein ja väärin, hän sanoi.

– Emme missään nimessä hyväksy tämmöistä toimintaa. Ei tässä ole mitään puolusteltavaa, väärin toimittu.

Hän lupaa, että varsinaissuomalainen seura tekee yhteistyötä toisen osapuolen kanssa ja Jääkiekkoliiton kanssa kurinpitoprosessin aikana.

– Tarvittaessa myös ollaan yhteydessä sinne suuntaan, ja totta kai tehdään yhteistyötä.

– Jääkiekkoliiton kurinpidosta tulee selkeät sävelet miten edetä kurinpidollisesti, sen mukaan sitten mennään. Sieltä voi tulla usean ottelunkin rangaistus.

Toiminnanjohtajan mukaan iskun tehnyttä pelaajaa ei suljeta joukkueen toiminnasta.

Erittäin ikävä yksittäinen tapaus. Emme missään nimessä hyväksy tämmöistä toimintaa. Ei tässä ole mitään puolusteltavaa, väärin toimittu.

– Keskustelemme pelaajan kanssa, mutta emme poissulje toiminnasta. Pelaaja on tehnyt virheen yksittäisessä tilanteessa. Nämä ovat kasvatuksellisia asioita myöskin, että näin ei kuulu toimia.

Juttua muokattu kello 14.49: Tarkennettu, että tapaus menee Jääkiekkoliiton tutkintaan erotuomariston lähettämän raportin perusteella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?