Podcast: Joel Harkimo paljastaa nyt, mitä Jokerien kanssa tapahtui – joutui nöyrtymään tästä syystä

Joel Harkimo avautuu Seminuoret sijoittajat -podcastissa Jokerien paluuprojektista. Uudessa taustaryhmässä hän ei ole enää mukana.

Joel Harkimo ei ole enää Jokerien taustaryhmässä.

1.3. 6:10

Team Jokerit Oy:n omistajana Jokerien paluuta järjestellyt Joel Harkimo sanoo Seminuoret sijoittajat -podcastissa, ettei hänen aikomuksenaan ollut missään vaiheessa jäädä Jokerien keulakuvaksi.

– Suunnitelmana oli koko ajan kasata laaja ja jokerihenkinen omistuspohja, joka pystyy viemään asioita eteenpäin, Jokerien uudesta taustaryhmästä äskettäin sivuun jäänyt Harkimo sanoo podcastissa.

Team Jokerit Oy:n paluuprojektia leimasi salamyhkäisyys. Harkimo esimerkiksi kiisti Twitterissä elokuussa olevansa Jokerien keulakuva, mutta pian paljastui, että hän on taustayrityksen ainoa omistaja.

Harkimo sanoo nyt podcastissa, että hänen aikomuksenaan oli jäädä Jokereihin ”pienellä osuudella”.

– Viime aikoina osoittautui kuitenkin Jokereiden kannalta ylivoimaisesti parhaaksi ratkaisuksi, että minä hyppään syrjään. Oma unelmani murskaantui, Harkimo sanoo.

– Seura sai aina vain negatiivista huomiota, ja selkeästi se negatiivinen kierre oli minusta johtuvaa.

Joel Harkimon rooli Jokerien taustalla herätti epäilyksiä, närää ja vastustusta jääkiekkopiireissä. Hänen isänsä Harry Harkimo vei aikoinaan Jokerit härskisti KHL:ään ja raivostutti muut liigaseurat

– Tietyllä tavalla, en tiedä... En ole koskaan ollut KHL:ssä millään tavalla mukana, en ole vaikuttanut niihin päätöksiin. Mutta tietyllä tavalla sydämessäni tuntui velvollisuudentunto, että pakko lähteä jeesaamaan Jokereita, Joel Harkimo muotoilee podcastissa.

Harkimo kertoo myös podcastissa, mikä hänen suunnitelmansa Jokerien varalle oli.

Harkimon mukaan hänen tarkoituksenaan oli panostaa Jokerien junioritoimintaan ja luoda näin edustusjoukkueelle vankka kivijalka. Siksi hän kertoo pyytäneensä Mikko Saarnin, Jokerien nykyisen taustaryhmän vetäjän, syksyllä mukaan projektiin.

Harkimo oli tutustunut Saarniin jo aiemmin, kun hänen Leo-veljensä pelasi Saarnin ja Olli Jokisen vetämässä kiekkoakatemiassa Floridassa. Saarni myös johtaa yksilövalmennukseen keskittyvää Viima Hockey -yritystä, joka on jo aiemmin tehnyt yhteistyötä Jokerien junioreiden kanssa.

Jokerien uutta taustaryhmää Harkimo pitää erinomaisena. Saarnin lisäksi siihen kuuluvat esimerkiksi NHL-tähdet Ossi Väänänen, Esa Lindell ja Teuvo Teräväinen. Harkimon mukaan Jokerit on nyt uuden taustaryhmän hoivissa hyvissä käsissä.

– Uskon, että Jokereilla on todella valoisa tulevaisuus. Vaikka tämä on ehkä ollut elämäni rankin syksy ja pistin itseni pahaan paikkaan, niin olen silti tyytyväinen lopputulokseen.

Jokerit sai tiistaina ehdollisen sarjapaikan Mestikseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?