Eirikin, 28, koko ylähuuli lähti irti – näin jääkiekko-ottelussa nähty kammottava tilanne tapahtui

Eirik Salsten oli hirvittävässä onnettomuudessa.

Eirik Salsten on Norjan maajoukkuepelaaja.

21.2. 10:42

Norjalaiskiekkoilija Eirik Salsten, 28, joutui muutama viikko sitten maansa jääkiekkoliigan ottelussa vakavaan onnettomuuteen.

Hänen ylähuulensa leikkaantui pelissä kokonaisena irti.

Järkyttävä onnettomuus tapahtui 2. helmikuuta Storhamarin ja Stavangerin välisessä ottelussa, jossa Salsten kolme maalia. Kolmannessa erässä hän jäi taklauksen alle rumin seurauksin.

– Minua taklattiin puolentoista metrin päässä laidasta. Siinä kohtaa kaukaloa ei ole pleksiä. Löin pääni siihen kulmaan, josta lasi alkaa, Salsten selitti VG:lle.

Norjalaislehti on julkaissut myös videon tilanteesta, joka löytyy yllä olevasta linkistä. Video voi järkyttää herkkiä.

Seuraavaksi Salsten makasi jäällä, joka värjäytyi pian verestä. Salstenin kypärän visiiri oli taittunut hänen ylähuultaan vasten ja leikannut miehen ylähuulen irti.

– Visiiri oli kuin giljotiini, Salsten kuvaili.

Salsten vietiin sairaalaan. Ylähuuli irtosi kokonaisena palana ja se vietiin sairaalaan samalla kyydillä kuin Salsten. Huuli yritettiin operoida uudelleen paikalleen, mutta se ei onnistunut.

Kolme viikkoa hirmuonnettomuuden jälkeen Salsten on kuullut huojentavia uutisia. Huulioperaatio ei vaadi ihonsiirtoa. Huuli pystytään parsimaan muilla keinoilla.

– Tilanne ei ole niin paha kuin aluksi luulin. En ollut onnekas, mutta tavallaan olen kuitenkin onnekas, Salsten pyöritteli.

– Minun on vain kuunneltava lääkäreitä ja luotettava heihin. Haluan huulen näyttävän niin hyvältä kuin mahdollista. Ettei vain jäisi hirveää arpea, hän toivoi.

Hyökkääjä on edustanut Norjaa kolme kertaa aikuisten MM-kisoissa. Viime kevään kisoissa Tampereella hän jäi seitsemässä ottelussa pisteittä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?