Toimittaja erehtyi pahasti Tapparan sankarin haastattelussa – Kristian Kuuselalta jäätävä kuitti

Christian Heljanko arvostettiin CHL:n parhaaksi pelaajaksi.

Kristian Kuusela (keskellä) ja Tappara ovat CHL:n mestareita.

18.2. 22:01

Tappara teki hurjan tempun lauantai-iltana voittamalla eurooppalaisten seurojen kiekkoturnauksen CHL:n. Suomalaisjoukkue löi vieraskentällä ruotsalaisen Luulajan lukemin 3–2.

Tappara johti ottelua päätöserässä jo 3–0, mutta Luulaja nousi maalin päähän tehden ottelusta trillerin. Tappara kuitenkin kesti hurjan ruotsalaistulituksen ottelun lopussa ja juhli mestaruutta.

Kenties Tapparan tärkein yksittäinen pelaaja oli porkkanapöksyjen maalilla muurin lailla seissyt Christian Heljanko, joka torjui finaalissa 34 kertaa. Suomalaisvahti arvostettiin koko CHL:n parhaaksi maalivahdiksi.

– En tiedä mitä sanoa, Heljanko totesi C Moren haastattelussa, mutta kykeni itsensä kerättyään jatkamaan:

– Ensiminuuteista saakka tuntui, että halusimme voittoa enemmän kuin Luulaja. Vuosi sitten olimme lähellä Rögleä vastaan, mutta emme onnistuneet. Ensimmäisinä kausinani jäimme aina alkulohkoon, viime kaudella hävisimme finaalissa ja nyt olemme tässä. Tämä on uskomatonta, herkistynyt veskari tunnelmoi.

Sunnuntaina 40-vuotissyntymäpäiviään viettävä Kristian Kuusela oli ottelun jälkeen Heljangon tavoin häkeltynyt ja silminnähden ikionnellinen.

– Viime vuonna olimme niin lähellä, mutta silti niin kaukana. Piti odottaa 12 pitkää kuukautta päästäksemme tähän hetkeen. Tämän ottelun viimeiset kahdeksan minuuttia olivat pisimmät minuutit pitkään aikaan, Kuusela heitti.

Toimittaja tivasi Kuuselalta, tekikö ruotsalaisjoukkueen voittaminen finaalissa ja Ruotsissa mestaruudesta makoisamman. Tämä myös muistutti Kuuselan olleen ruotsalaisen Modon sankari muutamia vuosia sitten.

Tosiasiassa aikaa ehti kulua ripauksen enemmän kuin ”muutamia” vuosia.

– Vain muutama.. Ehkä 16 tai jotain. Tämä oli hieno tapa voittaa, koska viime vuosi oli pettymys.

Kuusela juhli Ruotsin mestaruutta Modon paidassa kaudella 2006–07.

S-kiekon kasvatti paljasti, millainen on joukkueen lähitulevaisuuden suunnitelma.

– Menettekö suoraan kotiin, vai juhlitteko? toimittaja kysyi.

– Juhlimme, se on varmaa, Kuusela virnisti ja palasi takaisin joukkueensa pariin.

Tapparan apuvalmentaja Pasi Puistola löi leiman Kuuselan puheille.

– Pelaajien juhlat jatkuvat tämän illan jälkeen ainakin sunnuntain ja ehkä maanantainkin. Tänään täytyi laittaa kauden parasta pöytään, jotta voitto heltisi. Ensi viikolla jatkuu arkinen aherrus, Puistola sanoi STT:lle

Tamperelaisten mestaruusmitalit jakoi Tamhockeyn puheenjohtaja, Tappara-ikoni Mikko Leinonen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?