Ex-NHL-tähden kurimus paljastui – miljoonavelat painavat niskassa

Michal Sykoran liiketoimet eivät sujuneet ongelmitta.

Michael Sykora Tsekin pelivetimissä Salt Lake Cityn olympiakisoissa 2002.

18.2. 16:22

Jääkiekon kaksinkertainen maailmanmestari Michal Sykora on pahassa taloudellisessa ahdingossa. Tshekkimedia Blesk kertoo, että hän on velkaa eri tahoille yhteensä yli 200 miljoonaa Tshekin korunaa, mikä vastaa yli 8,4 miljoonaa euroa. Velkaa ovat perimässä mm. urheilukaverit, jotka ovat sijoittaneet Sykoran bisneksiin.

Syynä Sykoran vaikeuksiin ovat epäonnistuneet liiketoimet koru- ja kulta-alalla.

Bleskin mukaan Sykoran vaikeudet alkoivat 2019, mutta hän jatkoi senkin jälkeen palvelujen tarjoamista. Ongelmat tulivat esille takaisinmaksun aikoihin.

Sykoran olisi pitänyt maksaa asiakkailleen säännöllisesti ja antaa heille kultaa viiden vuoden jakson päätteeksi, mutta asiakkaat eivät nähneet sen paremmin rahoja kuin luvattuja kultaharkkojakaan.

Asiasta käydään oikeutta Prahassa. Sykora ei ole paljastanut vaadittavan tarkasti omaisuutensa määrää, kohtaloa tai sijaintia. Selitykset ovat olleet median mukaan monimutkaisia. Vastapuolen juristien mukaan Sykora on esiintynyt tapauksen perkaamisessa vastahankaisesti, eikä suostu yhteistyöhön vaan pelaa aikaa.

Ex-pelaajan odotetaan paljastavan totuuden myöhemmin oikeuden kuultavana, jolloin häntä sitoo velvollisuus puhua totta.

Sykora, nyt 49, voitti jääkiekon maailmanmestaruuden Tshekin joukkueessa vuosina 1996 ja 2000. Hänet valittiin kummassakin turnauksessa kisojen tähtiviisikkoon.

Puolustaja pelasi NHL:ssä yhteensä 267 ottelua seuroinaan San Jose Sharks, Chicago Blackhawks, Tampa Bay Lightning ja Philadelphia Flyers.

Synnyinmaassaan Tshekissä hän voitti kaksi liigamestaruutta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?