Kunnon vehkeilyä! Ruotsissa tölvittiin Leijonia – pelaajat järjestivät keskenään kriisikokouksen

Brynäsin päävalmentaja Mikko Manner ei ole saanut myytyä pelikirjaansa pelaajilleen, Aftonbladet väittää.

Mikko Manner saa satikutia Ruotsissa.

17.2. 9:42

Ruotsalaisseura Brynäs IF:n päävalmentaja Mikko Manner alkaa olla pinteessä. Perinteikäs gävleläisjoukkue kyntää SHL:n sarjataulukossa toiseksi viimeisenä.

Aftonbladetin mukaan Brynäsin pelaajat ja johtoporras pitivät viime viikon maajoukkuetauon aikana kriisipalaverin. Manner oli tuolloin Leijonien matkassa Euro Hockey Tourilla, mutta hänen apuvalmentajansa Ari-Pekka Pajuluoma oli mukana tapaamisessa.

Ruotsalaislehden mukaan Mannerin selän takana pidetyssä hätäkokouksessa käsiteltiin joukkueen pelitapaa, joka ei ole pelaajien mieleen.

Mannerin käyttämää pelitapaa kuvailtiin ”liian passiiviseksi ja monimutkaiseksi”. Kokeneiden pelaajien mielestä pelityyli muistuttaa kovasti tapaa, jolla Leijonat pelaa, Aftonbladet tietää kertoa.

Pelaajat olivat lehden mukaan kyllästyneet viivelähtöihin, ja he toivoivat vauhdikkaampaa pystysuunnan pelaamista sekä ärhäkämpää karvausta.

Toista kauttaan ruotsalaisseuraa valmentava Manner kommentoi väitteitä Aftonbladetille. Suomalaisluotsilta kysyttiin, ovatko hän ja pelaajat samalla sivulla Brynäsin tavasta pelata.

– Koen niin, mutta teidän täytyy kysyä asiaa pelaajilta. Olen itse suurin kriitikkoni, hän sanoi.

Brynäs on hävinnyt neljä edellistä otteluaan rujolla maalierolla 6–17. Joukkue on kahden pisteen päässä viimeisen säilyjän paikalla olevasta HV71:stä.

Suomalaisista Mannerin joukkueessa pelaavat Oula Palve, Niklas Friman, Hannes Björninen, Mikko Niemelä ja Jussi Olkinuora.

Manner, 48, valmensi neljä kautta Kärppiä ennen Brynäsin-pestiään. Hänen sopimuksensa Brynäsin kanssa kattaa myös ensi kauden.

Hän on toiminut Leijonien valmennusryhmässä vuodesta 2016 lähtien. Viime viikon EHT-turnauksessa hän tuurasi Jukka Jalosta Leijonien pääkäskijänä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?