Teemu Selänne kimmastui ”sikailevista ja kaahailevista” nuorista – muistatko nämä kiekkolegendan jättisakot?

Teemu Selänne hiiltyi Suomen sakkokäytännöistä. Kiekkolegenda on itsekin saanut aikoinaan mojovia sakkoja.

Teemu Selänne arkistokuvassa.

16.2. 15:22

Entinen jääkiekkoilija Teemu Selänne otti tällä viikolla Twitterissä kantaa Suomen sakkokäytäntöihin.

Selänteen mielestä sakoissa tulisi olla kattosumma.

– Ja sitten kun satut olemaan vähän varakkaampi, niin maksat tuosta ”järkyttävän törkeästä rikkeestä” 5 tuhatta egee sakkoa... tasa-arvoa parhaimmillaan, Selänne twiittasi.

Selänne, 52, tarkensi myöhemmin, että ”samasta rikkeestä pitäisi saada sama sakko”.

Keskustelu jatkui pitkään kiivaana. Dimitry Gurbanov huomautti, että ”jos sakko on yhtä suuri kaikille, se toimisi pelotteena vain köyhille”.

Kiekkolegenda oli eri mieltä.

– Enemmän ne nuoret ja ”vähemmän varakkaat” tuolla sikailee ja kaahailee. Jos oltais tasavertaisia, tasa-arvoisia niin kaikille kuuluisi sama sakko samasta rikkeestä. Ja niin kuin sanoin ainakin joku maksimi katto pitäisi olla…. hän kirjoitti.

Värikäs sakkokeskustelu sai alkunsa Helsingin liikennevalvontatoiminnon johtajan, ylikomisario Dennis Pastersteinin julkaisemasta videosta, jossa näytetään erään kuljettajan päiväsakkoihin johtanut tilanne Helsingissä.

Lue lisää: Teemu Selänne kihisee nyt Suomen sakoista – ”Sitten kun satut olemaan vähän varakkaampi”

Selänne on itsekin joutunut maksumieheksi jäätyään kiinni ylinopeudesta. Elokuussa 1993 Selänne jäi liikkuvan poliisin rysään Mäntsälässä ajettuaan sadan kilometrin rajoitusalueella 139 kilometrin tuntinopeudella.

Autokilpailuista Virtasalmelta palanneelta jääkiekkoilijalta löytyi myös tutkanpaljastin.

Selänne sai tempustaan alun perin 35 päiväsakkoa, mikä tarkoitti hänen tuloillaan hieman alle 10 000:tta markkaa.

Selänne ilmoitti tienaavansa noin 25 000 markkaa kuukaudessa, mutta Mäntsälän nimismies ei hyväksynyt ilmoitettuja bruttotuloja. Kun kiekkomiehen tulot tarkistettiin, sakko kasvoi lopulta 20 280 markkaan (nykykurssilla 5 354 euroa).

Ilta-Sanomien kansi 18. elokuuta 1993.

Selänne pelasi kaudet 1992–1994 Winnipeg Jetsissä. Kaudella 1992–1993 hän tienasi 1 571 300 dollaria (nykykurssilla 3 063 420 euroa) ja seuraavalla sesongilla 310 000 dollaria (587 058 euroa).

Selänne sai vieläkin mojovammat sakot, kun hän kolaroi kesällä 1999 Kalervo Kummolan kanssa. Selänteen piti osallistua Tampereella Channel Four -ralliin. Hän halusi testata autoa edellisiltana Hämeenkyrössä hiekkatiellä ja tuli osuneeksi vastaan huristelleeseen Kummolaan.

Vuonna 2000 Selänne määrättiin maksamaan kuusi päiväsakkoa liikenteen vaarantamisesta. Selänteen tuloilla sakkojen kokonaissumma oli 257 229 markkaa, joka on nykyarvoon muutettuna 62 292 euroa.

Teemu Selänne ja Kalervo Kummola kolaroivat kesällä 1999.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?