Interfax: René Fasel sai Venäjän kansalaisuuden – ryhtyi erikoiseen bisnekseen Putinin kaverin kanssa

Venäläisen uutistoimiston mukaan René Fasel on saanut Venäjän kansalaisuuden.

René Fasel on järjestellyt itselleen Venäjän kansalaisuuden.

14.2. 21:19

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n entinen puheenjohtaja René Fasel on venäläisen uutistoimisto Interfaxin mukaan saanut Venäjän kansalaisuuden.

Interfax kertoi asiasta tiistaina uutisoidessaan, että Fasel on ryhtynyt venäläisen omenantuottajan pääomistajaksi. Samassa jutussa mainittiin, että sveitsiläinen Fasel, 73, on nyt Venäjän kansalainen.

Fasel omistaa nyt 54 prosenttia omenafirma Alma Holdingista. Loput 46 prosenttia omistaa Volga Group Agro. Volga Groupin omistaja on Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluva ja Helsingin Jokereissa vaikuttanut liikemies Gennadi Timtshenko.

Volga Group ei kommentoinut Interfaxille muutoksia omistajuudessa.

Lue lisää: Putinin kaverit Timtshenko ja Rotenberg hakivat Suomen kansalaisuutta samana vuonna – kummastakaan ei pyydetty lausuntoa, molemmille passi

Lue lisää: Kommentti: Entisen Hartwall-areenan rahoista paljastui huima tieto – tästä syystä maamerkki pysyy Putinin lähipiirin panttivankina

Fasel oli kansainvälisen jääkiekkoliiton vallankahvassa peräti 27 vuotta 1994–2021. Faselin aikakaudella IIHF leimautui Venäjän ja Valko-Venäjän asioiden ajajaksi kansainvälisesti. Fasel on IIHF:n kunniapuheenjohtaja.

Liiton operatiivisesta johdosta väistymisen jälkeenkin Fasel on laukonut pöyristyttäviä Venäjää ja Valko-Venäjää tukevia kommentteja ja toivonut Venäjän maajoukkuetta takaisin kansainvälisiin turnauksiin.

Fasel tunnetaan myös läheisistä väleistään Venäjän valtaapitäviin ja Putiniin. Vuosi sitten keväällä Fasel hämmensi Venäjä-mielisillä puheilla sen jälkeen, kun maa oli hyökännyt Ukrainaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?