Mikä moka! Onko tässä kaikkien aikojen kummallisin maali?

Maalivahti teki maalin maalivahdille, joka otti pullostaan huikkaa.

16.2. 19:57

Pätevä ohjenuora eri pallopeleissä on, ettei kannata kääntää selkää pelitapahtumille, kun on tositoimissa.

Tämän pitäisi olla päivänselvää varsinkin maalivahdeille. Jääkiekossa nähtiin helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina, ettei kannata kääntää selkää ja ottaa hörppyä, ettei hörppää itse.

Saksan kakkosliigassa todistettiin yhtä koko jääkiekkohistorian kummallisimmista maaleista 5. helmikuuta. Sen pääarkkitehdit olivat Selber Wölfen ja EV Ravensburgin veräjänvartijat.

Hämmästyttävä tapahtumaketju nähtiin joukkueiden kohtaamisen ensimmäisessä erässä.

Kotijoukkue oli erän lopulla 0–1-tappiolla ja pääsi jahtaamaan tasoitusta ylivoimalla. Kotijoukkueen maalivahti Michael Bitzer osoitti todeksi vanhan väittämän, jonka mukaan laukominen kohti vastustajan maalia vaikka mistä on aina mahdollisuus maalintekoon.

Jenkkiveskari Bitzer heitti kiekon löysähkösti kohti vastustajan maalia. Yksikään vierasjoukkueen pelaajista ei osoittanut kiinnostusta pelivälineen nappaamiseen kesken vaihtoruletin ja uuden vauhdin kelaamisen.

Tilanteen piti olla täysin vierasjoukkueen kontrollissa, mutta mitä vielä. Se sai niskaansa yllättävän jääkylmän suihkun.

Kun kiekko lipui kohti EV Ravensburginin kenttäpäätyä, vierasryhmän maalivahti Jonas Stettmer kääntyi kaivamaan juomapulloa maaliinsa sijoitetusta pitopaikasta. Hän katsoi kohti päätypleksiä ja laittoi samalla ns. imurinsa töpselin seinään.

Huikkaan keskittynyt Stettmer hölmistyi täydellisesti, kun hän tajusi kokeneensa järkyttävän nolon takaiskun.

Kummallista kyllä, osuma merkittiin Selber Wölfen amerikkalaisen hyökkääjän Nick Miglion nimiin, vaikka hän ei koskenut kiekkoon Bitzerin heittolaukauksen jälkeen. Maalivahdille merkittiin vain syöttöpiste.

Eikä siinä vielä kaikki. Maali olisi pitänyt ehdottomasti hylätä.

Ottelun erotuomarit eivät nimittäin huomanneet, että tumma-asuisen kotijoukkueen pelaaja oli räikeästi paitsiossa, kun peliväline ylitti Selber Wölfen hyökkäyssiniviivan.

DEL2:n sääntöjen mukaan erotuomarit eivät voi käyttää ottelun aikana videomateriaalia tarkastaakseen, oliko tilanne paitsio vai ei.

Bitzerin tilille kirjattiin myös toinen syöttö, kun hän syötti Bitzerin tekemän Selber Wölfen kolmannen maalin. Tutkaparin tehoista ei ollut lopulta mihinkään, sillä EV Ravensburg voitti kummallisen kamppailun maalein 5–3.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?