Mikä sirkus! Leijonilla hurjin maalijuhla vuosikausiin – Jukka Jalonen oli kotona

Suomi kaatoi yömyöhällä Sveitsin rankkarikisassa 6–5.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue esitti torstai-iltana huiman nousun EHT-kiertueen ottelussa Sveitsiä vastaan.

Sveitsi johti Zürichissa pelattua ottelua toisen erän loppupuolella 5–2, mutta Leijonat kampesi lopulta 6–5-rankkarivoittoon.

Näin vuolaiksi äityneet maalijuhlat ovat Leijonien otteluissa todellisia harvinaisuuksia. Edellinen kymmenen maalin ottelu Leijonilta nähtiin huhtikuussa 2018 (Suomi–Ruotsi 7–3). Yli kymmeneen päästiin edellisen kerran Sotshin olympialaisissa 2014.

Sattumaa tai ei, mutta Leijonia kesästä 2018 asti valmentanut Jukka Jalonen oli poikkeuksellisesti sivussa torstai-illan ottelusta. Hän toipuu polvioperaatiosta, ja Suomea tässä EHT-turnauksessa johtavat apuvalmentajat Mikko Manner ja Ari-Pekka Selin.

Leijonien ykköspyssynä Sveitsi-ottelussa hääri nelossentteri Tommi Tikka. Ilveksen mies nakutti Zürichin illassa tehot 2+1. Tikan lisäksi kahteen tehopisteeseen ylsi vain Ahti Oksanen (1+1), joka tehojensa lisäksi ratkoi Suomelle voiton voittomaalikisassa.

Lähes kuuden vuoden tauon jälkeen leijonapaitaan palannut konkari Juhamatti Aaltonen syötti ottelussa yhden maalin.

Suomi meni Sveitsiä vastaan johtoon avauserässä Tikan maalilla, mutta sen jälkeen kyyti oli tovin matkaa kylmää.

Sveitsi tuli vielä avauserän aikana tasoihin ja takoi lopulta neljä peräkkäistä osumaa maalivahti Emil Larmin taakse.

Toisen erän alussa käkikellomaa mätti kolme osumaa vain neljän minuutin sisään toisistaan.

Arttu Ruotsalainen kavensi nopeasti 2–4:ään, mutta tovi myöhemmin Sveitsi iski jälleen. Tällä kertaa Michael Fora alivoimalla.

Reilu neljä minuuttia ennen toisen erän loppua Suomen kirin aloitti Oksanen, joka kavensi ylivoimamaalilla tilanteen 3–5:een.

Heti kolmannen erän alussa Elmeri Eronen laukoi Suomelle 4–5-kavennuksen, ja tasoitus näki päivänvalon lopulta ajassa 57.31.

Suomi pääsi ylivoimalle ja otti maalivahdin pois. Kiekko toimitettiin maalille, josta romuluinen Tikka lapioi illan toisella maalillaan 5–5-tasoituksen.

Voittomaalikisassa ammuttiin viisi paria. Ainoa onnistuja oli lopulta Suomen ensimmäinen laukoja Ahti Oksanen, ja Leijonat pääsi juhlimaan 6–5-voittoa.

Torstai-illan ottelu pelataan Sveitsissä, mutta se on osa Ruotsin EHT-turnausta. Aiemmin illalla Tshekki kaatoi Malmössä Ruotsin jatkoajalla 2–1.

Leijonat matkaa seuraavaksi Ruotsiin, jossa se kohtaa lauantaina Tshekin ja sunnuntaina Ruotsin Malmössä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?