Leijonien kultasankari palaa NHL:stä Eurooppaan – tässä on uusi seura

Jussi Olkinuora jatkaa uraansa Ruotsissa.

Jussi Olkinuora palaa Pohjois-Amerikasta Eurooppaan.

3.2. 12:45

Leijonien sankarivahti Jussi Olkinuora on löytänyt uuden seuran. NHL-seura Detroit Red Wingsin kanssa sopimuksen purkanut maalivahti siirtyy loppukaudeksi Ruotsiin SHL-seura Brynäsin riveihin.

Brynäsissä on Olkinuoran liittymisen jälkeen kolme maalivahtia palkkalistoilla. Kolmikon muodostavat Olkinuora, Anders Lindbäck ja Tomi Karhunen.

– Kun tuli mahdollisuus Jussin hankkimiselle, meidän ei tarvinnut miettiä paljon. Hän on voittaja, hyvä ihminen ja fantastinen maalivahti, joka tekee jokaisella tavalla joukkueestamme vahvemman, kommentoi Brynäsin urheilujohtaja Johan Alcén.

Brynäsin päävalmentajana toimii Leijonien apuvalmentaja Mikko Manner. Brynäsin riveissä pelaa suomalaisista entuudestaan myös keskushyökkääjä Hannes Björninen ja puolustaja Niklas Friman.

Olkinuora, 32, voitti viime kaudella Leijonien maalilla niin olympia- kuin MM-kultaa. Hänet valittiin MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Olkinuora voitti Leijonissa MM-kultaa myös keväällä 2019.

Olkinuora solmi Detroitin kanssa viime kesänä yksivuotisen NHL-sopimuksen.

Kokenut suomalaisvahti torjui tällä kaudella Detroitin farmijoukkueessa Grand Rapids Griffinsissä 15 AHL-ottelua torjuntaprosentilla 86,8. Päästettyjen maalien keskiarvo oli 3,75.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?