Roman Rotenberg latoo kovaa tekstiä – ”Suomalaisetkin varastivat kaiken meiltä”

Roman Rotenbergin mukaan jääkiekkoilussa kaikki on ryöstetty Neuvostoliitosta ja venäläisiltä.

Roman Rotenberg, 41, on kiekkomiehiä.

31.1. 13:45

Kiekkovaikuttaja ja liikemies Roman Rotenberg, 41, latelee tiukkaa tekstiä venäläisen Matchtv:n haastattelussa itänaapurimme jääkiekkokulttuurista.

Rotenberg sanoo, että jääkiekossa menestyneet muut maat – kuten Suomi – on ryöstänyt venäläisiltä ja Neuvostoliitosta käytännössä kaiken kiekkokulttuuriinsa, eli harjoitteluun, pelitapaan ja taktiikoihin liittyvät asiat.

– Meidän omat kollegamme varastivat kaiken meiltä – kanadalaiset, amerikkalaiset, suomalaiset, ruotsalaiset. He ottivat kaiken meiltä, se on fakta.

– Ja miten he pelaavat nyt? Neuvostoliiton tapaan, yhdistelmäpeliä kiekkokontrollilla. Näemme, kuinka suosittua se on kansainvälisesti – kuinka tällä tyylillä pelataan NHL:ssä, Rotenberg sanoi Matchtv:n mukaan.

Jääkiekko on ollut Venäjällä ja Neuvostoliitossa perinteisesti tärkeä asia. Vuosien varrella myös Suomessa on työskennellyt neuvostoliittolaisia ja venäläisiä valmentajia. Takavuosina suomalaiset kiekkojoukkueet ja suomalaisvalmentajat tekivät myös ”opintomatkoja” itänaapuriin.

Useat suomalaiskiekkoilijat ja valmentajat myös vaurastuivat venäläisvetoisessa KHL-liigassa.

Nyt tilanne on täysin toinen, kun Venäjän raaka hyökkäys Ukrainaan on tuomittu jyrkästi ja laajalti ympäri maailmaa.

Venäjä on myös suljettu kansainvälisen urheilun ulkopuolelle sen hyökättyä Ukrainaan.

Roman Rotenberg vietti osan lapsuudestaan ja nuoruudestaan Suomessa. Nykyisin hän työskentelee muun muassa Pietarin SKA:n valmentajana ja Venäjän jääkiekkoliitossa johtotehtävissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?