Parantumattomasti sairas Curt Lindström teki lähtemättömän vaikutuksen nuoreen Jukka Jaloseen – yksi ele jäi ikuisesti mieleen

Jukka Jalonen muistelee lämmöllä ensikohtaamistaan Curt Lindströmin kanssa.

Jukka Jalonen lähettää tsemppiterveiset Curt Lindströmille Thaimaahan.

31.1. 6:06

Ikä ei tule yksin. Sen Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on huomannut.

Marraskuussa 60 vuotta täyttänyt Jalonen joutui kirurgin veitsen alle kaksi viikkoa sitten, kun leijonavalmentajan vihoitteleva polvi operoitiin.

Kyseessä ei ollut pieni operaatio, sillä polveen asennettiin uusi keinonivel.

– Kyllä tässä menee vielä muutama kuukausi, että pääsen täyteen iskuun. Yksi keppi on mukana ja köpöttelen sillä menemään. Uskon, että parin viikon päästä tästä olen jo aika hyvässä iskussa ja pystyn liikkumaan paremmin, Jalonen sanoo.

Polvioperaation takia Jalonen joutuu jättämään ensi viikon Ruotsin EHT-turnauksen väliin.

– Onneksi päätä ei ole leikattu. Pää toimii yhtä hyvin tai huonosti kuin ennenkin, Jalonen veistelee.

Jalosen terveysvaivat ovat pientä verrattuna Leijonien toiseen mestarivalmentajaan Curt Lindströmiin.

Vuoden 1995 MM-kullan poppamies viettää onnellisia eläkepäiviä Thaimaan auringon alla, vaikka parantumaton sairaus vie häneltä hiljalleen liikkumiskykyä.

”Kulta-Curre” sairastaa parantumatonta hermostosairautta. Lindströmillä, 82, todettiin harvinainen polyneuropatia kaksi vuotta sitten.

– Hermot kuolevat sormista ja jaloista. En voi työskennellä enkä kirjoittaa. En voi kävellä rannalla enkä pelata golfia. Mutta olen onnellinen ja elän hyvää elämää, vaikka tämä on muuttanut koko elämäni, Lindström sanoi IS:lle viime viikolla.

Lue lisää: Parantumattomasti sairas Curt Lindström yrittää palata vielä kerran Suomeen – näin hänen kuntonsa on huonontunut Thaimaassa

Jalonen luki vaikeuksista huolimatta elämänilonsa säilyttäneen Lindströmin kuulumisista IS:n sivuilta.

– Curre on hieno mies, Jalonen sanoo hymyn takaa.

Lindström ja Jalonen (2011, 2019, 2022) ovat toistaiseksi Suomi-kiekon ainoat päävalmentajat, jotka ovat luotsanneet Leijonat maailmanmestaruuteen.

Jaloselle on jäänyt ikuisesti mieleen Lindströmin avoimuus ja tuki, jota Leijonien silloinen päävalmentaja osoitti silloiselle keltanokkavalmentajalle.

– Muistan kun tapasin Curren ensimmäisen kerran vuonna 1994. Olin silloin ensimmäistä kertaa SM-liigassa Ilveksen päävalmentajana. Se on jäänyt mieleen, kun Curre oli katsomassa meidän treenejä, Jalonen muistaa.

Ilves tai Jalonen eivät tuohon aikaan paistatelleet valokeilassa. Maajoukkuevalmentajan läsnäolo teki ison vaikutuksen nuoreen Jaloseen.

– Siihen aikaan ei hirveästi ollut tunkua maajoukkuevalmentajista meidän treeneissämme, mutta Curre kävi. Hän välitti, Jalonen sanoo.

– Siitä lähtien meillä on ollut hyvät välit. Aina kun näemme, tarinoimme ja vaihdamme kuulumisia.

Lindström vieraili viime keväänä MM-kisojen aikaan Tampereella tapaamassa 1995 maailmanmestarijoukkueen pelaajia ja johtoryhmää.

Jos terveys sallii, Lindström aikoo matkustaa taas tänä keväänä Suomeen MM-kisojen aikaan. Jalosen toiveissa on, että kaksikko pääsee taas vaihtamaan kuulumisia.

Sitä ennen nykyinen leijonakuningas haluaa lähettää entiselle leijonakuninkaalle lämpimät terveiset Thaimaahan.

– Haluan toivottaa Currelle kaikkea hyvää. Toivottavasti hän pystyy elämään niin, ettei tarvitse kituuttaa itseään ja hän pystyy vielä nauttimaan ansaituista eläkepäivistä, Jalonen sanoo.

MM-95:n arkkitehdit Saku Koivu ja Curt Lindström tapasivat viime keväänä Tampere-talossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?