Jokerien Mestis-hakemusta ei käsitelty – näin keulakuva kommentoi dramaattista käännettä

Jääkiekkoliiton liittohallituksen piti käsitellä Team Jokerit Oy:n sarjapaikkahakemusta Mestikseen tiistaina. Jokerit kuitenkin toivoi yllättäen, ettei asiaa käsitellä.

Jokerien Mestis-hakemusta ei käsitelty tiistaina.

24.1. 19:31 | Päivitetty 24.1. 20:57

Suomen jääkiekkoliitto tiedotti tiistaina illalla, ettei liittohallituksen kokouksessa käsiteltykään Jokerien sarjapaikkahakemusta Mestikseen. Jokerit jätti hakemuksen viime viikolla, ja asian piti olla liittohallituksen kokouksen asialistalla tiistaina.

– Saimme eilen Team Jokereilta pyynnön olla käsittelemättä heidän jättämäänsä hakemusta. Tämä Jokereiden pyyntö perustui heidän arvioonsa sarjapaikkahakemukseen vaadittavista tiedoista ja taustaselvityksistä, liittohallituksen puheenjohtaja Harri Nummela toteaa tiedotteessa.

– Sarjapaikkoja myönnettäessä tilannetta tarkastellaan suhteessa lisenssiehtoihin, jolloin keskeisessä roolissa ovat hakijan omistajuus, rahoitus ja toiminnan järjestelyt kuten peli- ja harjoittelupaikka. Näiden asioiden pitää olla varsin pitkällä jo sarjapaikkoja myönnettäessä, tiedotteessa sanotaan.

Jokerit julkaisi episodista oman tiedotteensa myöhemmin tiistai-iltana. Seura sanoo pyytäneensä asian pöytäämistä perustuen hakemuksesta saatuihin lisäselvityspyyntöihin, jotka koskevat ”hakemuksessa esitettyjen asioiden yksityiskohtaisempaa selvitystä”.

Ilta-Sanomat tavoitti seuran keulakuvana esiintyvän ja seuran toimitusjohtajana aloittavan Jarmo Koskisen kommentoimaan erikoista käännettä.

– Pöytäämisen tarkoitus oli se, että saadaan mahdollisimman konkreettinen hakemus jätettyä, joka menee lävitse. Eli varmistetaan läpimeno. Nyt oli vielä osittain keskeneräisiä asioita, en lähde niitä erittelemään edelleenkään, Koskinen sanoi.

Jatkokysymyksistä huolimatta Koskinen ei suostunut kertomaan, mitä asioita Jokereilla on auki. Hän vetosi siihen, että ”kaikki eivät halua sitoumuksiaan julki asioiden ollessa keskeneräisiä”.

Koskinen on siinä käsityksessä, että tuoreesta shokkikäänteestä huolimatta Jokerit ehtii vielä täydentää sarjapaikkahakemusta ja saattamaan sen liittohallituksen käsiteltäväksi. Mestiksen lisenssihakemukselle takaraja on maaliskuu, ja sitä ennen seuralla pitäisi olla sarjapaikka.

– Olen siinä käsityksessä, että ehdimme. Lisenssimenettelyhän on maaliskuussa, ja se on viimeinen tuomio, jos näin sanotaan, Koskinen pyörittelee.

Jokerit ei ole kertonut hankkeestaan juuri lainkaan tietoja julkisuuteen. Esimerkiksi Jokerien omistajuus, rahoitus ja pelipaikka ovat hämärän peitossa.

Virallisten asiakirjojen mukaan Team Jokerit Oy:n omistaa tällä hetkellä Joel Harkimo, mutta jokerileirin aiempien lausuntojen mukaan tämä ei ole lopullinen järjestely.

Julkisuudessa hankkeen johtohahmoksi nyt profiloitunut ex-puolustaja Jarmo Koskinen. Hän on kertonut ryhtyvänsä Mestis-seuran toimitusjohtajaksi.

Jos Jokerit saisi paikan Mestikseen, IS:n tietojen mukaan joukkueen päävalmentajana toimisi Jokerien U20-joukkuetta tällä kaudella valmentava Tero Määttä.

Juttuun lisätty Jokerien oman tiedotteen sisältö kello 20.16 ja Koskisen kommentit haastattelusta kello 20:43.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?