Huumeskandaali Ruotsin juniorikiekossa – ”Oskarin” mukaan kristallia käytetään jopa erätauolla

Aftonbladet uutisoi ruotsalaisesta juniorijoukkueesta, jota riivaa paha huumeongelma.

Kuvituskuva.

20.12.2022 17:29

Aftonbladet julkaisi viime viikolla artikkelin ruotsalaisesta juniorijääkiekkojoukkueesta, johon on pesiytynyt huumeongelma.

Nyt yksi kyseisen joukkueen pelaajista on antanut Aftonbladetille haastattelun, jossa kertoo joukkueen synkästä huumekurimuksesta. Aftonbladet kutsuu häntä Oskariksi.

Nimettömän pelaajan mukaan "pari” pelaajaa alkoi käyttää metamfetamiinin kaltaista kristallia viime vuonna. Kevääseen 2022 mennessä sitä oli ryhtynyt käyttämään muutama muukin joukkueen pelaaja.

Kuluvan syksyn mittaan pelaajien huumeidenkäytöstä on tullut päivittäistä, Oskar kertoo. Hänen mukaansa neljästä viiteen pelaajaa käyttää kristallia säännöllisesti ja pari muuta silloin tällöin.

Aiemmin sarjansa kärkisijoilla porskuttanut joukkue on juuttunut nyt peräpäähän – mutta se on ongelmista vähäisin.

– Huumeita vedetään linja-autossa vieraspelimatkoilla, treeneissä, ennen pelejä, pelien aikana ja niiden jälkeen, Oskar sanoi Aftonbladetille.

Oskar väittää, ettei itse ole kokeillut huumeita.

Aftonbladetin tietojen mukaan pelaajien huumeongelma saatettiin valmennusportaan tietoon muutama viikko sitten. Seura tekee nyt yhteistyötä paikallisen klinikan kanssa, ja pelaajien vanhemmat ovat kokoontuneet keskustelemaan ongelmasta.

Seura ilmoitti vanhemmille, että seitsemän tai kahdeksan pelaajaa oli käyttänyt huumeita. Heidän oli annettava virtsanäytteet.

Aftonbladetin mukaan ainakin kaksi pelaajaa on joutunut jättämään seuran riippuvuutensa vuoksi. Muutama muu on lopettanut pelaamisen protestina.

Mutta Oskarin mukaan huumeidenkäyttö on jatkunut edelleen.

– Toimenpiteillä ei ole ollut juurikaan vaikutusta, sanoisin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?