Venäjällä raivostuttiin nöyryyttävästä kiekkotappiosta Valko-Venäjälle – Marko Anttilakin haukuttiin lyttyyn

Venäjän kiekkomaajoukkue on ajautunut kriisiin.

Venäjä on tottunut olemaan niskan päällä Valko-Venäjää vastaan jääkiekkokaukalossa. Tuore tappio oli sille nöyryyttävä. Arkistokuva.

20.12.2022 9:06

Kansainvälisten kiekkokaukaloiden ulkopuolelle suljettu Venäjä järjesti viime viikonloppuna oman turnauksen samaan aikaan, kun Suomi, Ruotsi, Tshekki ja Sveitsi pelasivat EHT-turnausta Sveitsissä.

Perinteisesti EHT-lätkää on pelattu joulukuussa Venäjällä, mutta tällä kertaa Channel One Cupiin suostuivat vieraiksi vain Valko-Venäjä ja Kazakstan.

Venäjän maajoukkueen oli tarkoitus hurmata kotiyleisönsä Moskovassa voittamalla pienempiä kiekkomaita, mutta Venäjä kokikin turnauksen päätösottelussa sunnuntaina nöyryyttävän rankkaritappion Valko-Venäjälle (4–5).

Venäjä sentään kaatoi lauantaina Kazakstanin 6-2

Noloa tappiota ei sulatettu Venäjällä. Urheilusivusto Championatin kolumnisti Lev Lukin kirjoitti räväkän kolumnin siitä, kuinka venäläinen jääkiekko on ajautunut kriisiin.

– Emme onnistuneet edes voittamaan turnausta, joka oli luotu vain meitä varten, hän tylytti.

Lukin vertasi Venäjän yllätyshäviötä Leijonille Pekingin olympialaisissa kärsittyyn finaalitappioon. Lukinin mukaan sunnuntain kyykkäys oli finaalitappiotakin pahempi fiasko.

Lukinin mukaan Venäjän maajoukkue alkoi jo kriisiytyä ennen kuin maa suljettiin ulos kansainvälisiltä kentiltä.

– Jälleen kerran pelaajamme olivat huonompia kuin seurajoukkueissa pelatessaan. Samaan aikaan vastustajillamme tilanne on juuri päinvastoin. Muistamme, kuinka Suomella, Ruotsilla ja Tshekillä oli EHT-turnauksissa pelaajia, joita emme edes harkinneet KHL-seuroihimme, Lukin tilittää.

– Venäläiset valmentajat aina muistuttavat, kuinka kansainväliset pelit ovat kovempia kuin seurajoukkuepelit, mutta jostain syystä tämä ei koskaan käänny meidän eduksemme. MM-kisoissa ja olympialaisissa meidät aina ”hautaa” joku kömpelö roolipelaaja Marko Anttila, kolumnisti jatkaa.

Anttila oli avainroolissa tiputtamassa Venäjän NHL-tähtiä pursuilevaa joukkuetta MM-kisoissa 2019 ja oli samoissa puuhissa olympiafinaalissa Pekingissä.

Championatin Lurkin on nyt huolissaan siitä, että Venäjä eristäytyy liiaksi kansainvälisen jääkiekon ulkopuolelle. Hän ei mainitse Venäjän hyökkäystä Ukrainaan mutta puhuu ”maailmantilanteesta”.

Lurkinin mukaan Venäjän ei tässä tilanteessa ainakaan pitäisi rajoittaa ulkomaalaispelaajien tuloa KHL:ään. Fakta kuitenkin on, että ainakin suomalaiset KHL-pelaajat Teemu Pulkkista lukuun ottamatta ottivat hatkat Venäjältä.

Moskovassa järjestettiin myös nuorten tulevaisuuksien lupausten voimin pelattu 3vs3-turnaus, jossa Venäjä niin ikään koki nöyryytyksen. Venäjä jäi kolmanneksi ja kaatoi pronssiottelussa Kiinan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?