Venäjällä pukahdettiin nyt suorat sanat KHL:n nykytilasta: ”Pitää valitettavasti myöntää”

Venäjälläkin myönnetään, että KHL:n taso on laskenut.

Kuvituskuva.

30.9. 18:07

Venäjän jääkiekon pääsarjassa KHL:ssä uusi kausi on yritetty aloittaa päällisin puolin tavanomaisissa merkeissä, mutta todellisuudessa ajat ovat muuttuneet merkittävästi.

Maan aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa, suuri osa Venäjällä pelanneista ulkomaalaispelaajista jätti nopeasti KHL:n. Tällä kaudella entisessä huippusarjassa pelaa aiempaa huomattavasti pienempi määrä ulkomaalaisia vahvistuksia.

Monet tahot Venäjällä ja sen lähipiirissä tekevät parhaansa pitääkseen yllä sarjan asemaa. Muun muassa Rene Fasel, Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n entinen puheenjohtaja, kommentoi alkanutta kautta into piukkana venäläismedialle. Fasel on tunnettu läheisistä väleistään Vladimir Putiniin.

Lue lisää: Rene Fasel laukoi taas erikoisia lausuntoja – suitsutti KHL:ää ja puolusti venäläisiä

Innokkaista ulostuloista huolimatta ulkomaalaisten puuttumisen aiheuttama vaikutus sarjan yleistasolle on kuitenkin ilmiselvä. Sen myöntää jopa maan jääkiekon kunniagalleriaan kuuluva olympiavoittaja ja KHL:ssä pitkään valmentajana toiminut Sergei Svetlov.

– Tietysti meidän pitää valitettavasti myöntää, että tähän mennessä taitotason ja suoritusten osalta emme voi korvata joidenkin ulkomaalaispelaajien lähtöä, Svetlov sanoi russia-hockey-sivuston mukaan.

– Esimerkiksi Salavat Julajev Ufalla ei selvästikään ole tarpeeksi ulkomaalaisia. Samalla nuoret pelaajat eivät myöskään ole kehittyneet odotettua tahtia, mistä Ufa on myös esimerkki.

Svetlovin mukaan tiivis ottelutahti ja kaventuneet kokoonpanot ovat johtaneet KHL:ssä aiempaa puolustavampaan pelityyliin.

– Kehityssuunta on maailmalla jääkiekossa erilainen. Esimerkiksi NHL:ssä maaleja tehdään paljon enemmän kuin neljä tai viisi ottelua kohden, Svetlov muistutti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?