Rene Fasel laukoi taas erikoisia lausuntoja – suitsutti KHL:ää ja puolusti venäläisiä

Rene Fasel haluaisi nähdä Venäjän mukana kansainvälisissä jääkiekkoturnauksissa.

Rene Fasel on IIHF:n entinen puheenjohtaja.

29.9. 18:21

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n entinen puheenjohtaja Rene Fasel on into piukeana syyskuun alussa alkaneesta KHL-kaudesta.

Sveitsiläinen kertoi venäläismedialle seuranneensa pelejä herkeämättä.

– Minun mielestäni Roman Rotenberg on ollut alkukauden paras valmentaja! Siitäkin huolimatta, vaikka Pietarin SKA hävisi Moskovan Dynamolle viime viikonloppuna. SKA:n ja Dynamon välinen kilpailuasetelman on todella siisti, Fasel hehkutti venäläissivusto Sport-Ekspressin mukaan.

Suomen ja Venäjän kaksoiskansalainen Rotenberg aloitti SKA:n valmentajana tammikuussa.

Fasel tunnetaan läheisistä väleistään Venäjän valtaapitäviin, myös Vladimir Putiniin. Hänen hämmensi Venäjä-mielisillä puheillaan viime keväänä sen jälkeen, kun maa oli hyökännyt Ukrainaan.

Maaliskuussa Faselin jopa väitettiin työllistyneen KHL:lle. Hän kiisti tiedot.

Lue lisää: Vladimir Putinin ystävä Rene Fasel joutuu tutkintaan – syynä toiminta Venäjällä

Faselin mielestä venäläisten olisi jo aika palata kansainvälisiin kiekkokaukaloihin.

– Haluaisin todella nähdä Venäjän maajoukkueen kansainvälisissä turnauksessa niin nopeasti kuin mahdollista. En toki tee päätöksiä mutta uskon, että venäläisten tilanne saattaa muuttua lähitulevaisuudessa, hän sanoi allhockey.ru-sivuston mukaan.

IIHF:n kongressi pidetään tällä viikolla Turkissa. Venäjän edustajat saavat osallistua kokoukseen etäyhteyksin.

– Olen erittäin huolissani venäläisistä urheilijoista ja toivon heidän pääsevän takaisin kaikkiin kisoihin kuten ennenkin. Ja että kaikki palaisi ennalleen, IIHF:ää vuosina 1994–2021 johtanut Fasel sanoi venäläissivustolle.

Faselin seuraaja Luc Tardif sanoi heti kongressin avauspuheenvuorossa torstaina, että venäläiset saavat palata turnauksiin vasta sitten, kun sota Ukrainassa on ohi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?