Venäjän kiekkolegendoilta rajuja väitteitä Suomesta – ”He ovat tässä häviäjiä”

Maksim Sushinski ja Vladimir Krikunov näkisivät mielellään suomalaispelaajia KHL:ssä.

Maksim Sushinski väittää käyneensä Suomessa aistimassa tunnelmaa.

28.9. 14:44

Venäjän helmikuussa Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan seurauksena suomalaiset Teemu Pulkkista lukuun ottamatta kaikkosivat täksi kaudeksi Venäjän jääkiekkoliiga KHL:stä.

Moni suomalaispelaaja jätti rahakkaan KHL-tarjouksen pöydälle. Se närkästyttää Venäjällä.

– Minusta tuntuu, että suomalaiskiekkoilijoilla ei ole mitään Venäjää vastaan. Tässä täytyy olla poliittinen syy, ex-jääkiekkoilija Maksim Sushinski väitti Championatille.

Sushinski, 48, väittää käyneensä hiljattain Suomessa tunnustelemassa ilmapiiriä. Hän arvelee suomalaisten seuraavan kuuliaisesti hallituksen politiikkaa.

– Kävin Suomessa ja en kokenut mitään negatiivista. Kaikki olivat ystävällisiä. Suomalaispelaajat ovat aina tulleet mielellään Venäjälle ja KHL-joukkueisiin. Mutta suomalaiset eivät ole valmiita tallomaan hallituksen yli, Sushinski latasi.

72-vuotias valmentajalegenda Vladimir Krikunov laukoi vieläkin painavampia sanoja. Krikunov väitti Sushinskin tavoin suomalaisten olevan tottelevaista kansaa, jotka eivät tee itsenäisiä päätöksiä.

– Heillä on ongelma, ei meillä, Krikunov sanoi.

– SM-liigan taso ei ole korkea. Ruotsalaiset, amerikkalaiset, kanadalaiset, tshekit ja slovakialaiset pelaavat täällä. Suomalaiset ovat tässä häviäjiä, hän väitti.

Todellisuudessa myös ruotsalaisia ja tshekkiläisiä on KHL:ssä reilusti vähemmän kuin viime kaudella.

Vladimir Krikunov luotsasi viime kaudella KHL:ssä Riian Dinamoa.

Ukrainan sodan alkamisen jälkeen Helsingin Jokerit lähti KHL:stä ja lukuisat pelaajat purkivat pelaajasopimuksensa KHL-joukkueissa.

Tällä kaudella KHL:ssä on pelannut suomalaisista vain länsisiperialaisen Traktor Tsheljabinskin Teemu Pulkkinen, 30.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?