Ruotsalaisasiantuntija ylistää kultaleijonaa – myös toiselle suomalaistähdelle sataa kehuja

Expressenin Sanny Lindström on vakuuttunut kahdesta SHL:n suomalaispelaajasta.

Hannes Björnisen sijoittuminen on yksi osa-alue, joka on tehnyt vaikutuksen Sanny Lindströmiin.

19.9. 19:42

Ruotsin korkein jääkiekkosarja SHL alkoi lauantaina täydellä kierroksella.

Suomalaisista avauskierroksella maalinteossa onnistuivat Jere Innala, Ahti Oksanen ja Robert Leino.

Ruotsalaislehti Expressenin asiantuntija ja entinen pääsarjakiekkoilija Sanny Lindström, 42, listasi maanantaina julkaistussa artikkelissa pelaajia, jotka tekivät vaikutuksen välittömästi.

Lindström pelasi urallaan kymmenen kautta Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla ja toimi neljänä kautena joukkueensa kapteenina ja viitenä varakapteenina. Lindström ylsi urallaan myös Ruotsin maajoukkueeseen kaksissa MM-kisoissa.

Lista on suomalaisittain komeaa luettavaa, sillä siellä komeilee kahden suomalaispelaajan nimet: kultaleijona Hannes Björninen ja viime kaudella Toronto Maple Leafsin organisaatiossa kiekkoillut Antti Suomela.

– Tähän pelaajaan olen alkanut jo tykästyä. Hän on niin fiksu, lahjakas ja taitava. Björninen sijoittuu aina oikein, lukee peliä hyvin ja saa kaiken näyttämään helpolta. Lisäksi hän näyttää siltä, että hän pystyy pelaamaan isoja minuutteja todella pienellä virhemarginaalilla. Hänestä on Brynäsille iso apu tällä kaudella, Lindström ylisti ollympia- ja MM-kultaa voittanutta Björnistä.

Björnisen lisäksi Brynäsin joukkueessa pelaavat suomalaiset Niklas Friman, Oula Palve ja Veini Vehviläinen. Joukkueen päävalmentajana toimii Mikko Manner.

NHL:ssä 51 ottelua pelannut Suomela teki niin ikään vaikutuksen Lindströmiin.

– Tyylikäs pelaaja. Pidän hänen nopeudestaan, kovuudestaan, suorahyökkäyspelaamisesta ja kyvystä kannatella ykkösketjua. Suomela on todiste siitä, että Oskarshamn teki kesällä aivan eri luokan sopimuksia kuin koskaan aikaisemmin seuran historiassa.

Suomela iski NHL-urallaan 15 tehopistettä. Viime kaudella espoolaislähtöinen sentteri pelasi Maple Leafsin farmijoukkueessa Toronto Marliesissa 48 ottelua tehopistein 14+12.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?