Entinen maajoukkuejalkapalloilija tukee Susanna Tapania: ”Sitä voi olla kotisohvalla vaikea tajuta”

Timo Furuholm antoi kritisoidulle maajoukkueen ykkössentterille Susanna Tapanille tukensa Twitterissä.

Susanna Tapani on Suomen kiekkomaajoukkueen tähtipelaaja.

29.8.2022 17:23

Runsaasti kritiikkiä herättänyt maajoukkueen ykkössentterin Susanna Tapanin matka Suomeen ystävänsä häihin kesken MM-kisojen on saanut myös ymmärrystä.

Entinen maajoukkuejalkapalloilija Timo Furuholm on ottanut Twitterissä asiaan kantaa useampaan otteeseen.

– Eikö miesten kiekossa aika moni skippaa kyseiset kisat ihan kokonaan, kun ei jaksa tai on ehkä muuta tekemistä? Tapani skippasi yhden (1) pelin, koska elämässä oikeasti on muutakin tärkeää kuin urheilu. Sitä voi olla kotisohvalla vaikea tajuta, Furuholm kirjoitti.

Naisten jääkiekon MM-kisojen pelijärjestelmässä kaikki A-lohkon joukkueet etenevät jatkopeleihin. A-lohkossa pelaavat Suomen kanssa Kanada, Yhdysvallat, Japani ja Sveitsi.

Tshekin, Ruotsin, Tanskan, Unkarin ja Saksan muodostamasta, heikommasta B-lohkosta jatkoon pääsee kolme parasta.

Pelijärjestelmän vuoksi alkulohkon otteluita voi siis pitää lähes merkityksettöminä. Tapanilta jäi väliin ottelu Yhdysvaltoja vastaan. Suomi hävisi sen 1–6 ja olisi ollut selkeä altavastaaja siinäkin tapauksessa, että Tapani olisi ollut mukana.

– Joukkueurheilun voi nähdä monella tapaa. Minä luotan pelaajan arvioon a) pelin ja b) ystävän tärkeydestä. Itse olen toiminut toisella tapaa ja monet häät on jäänyt välistä. Kaduttaa, koska lopulta se oli vain urheilua ja ne häät muistaisin vielä – toisin kuin pelit ja treenit, sosiaalitieteiden opiskelija ja Vasemmistoliiton kunnan- ja aluevaltuutettu Furuholm twiittasi.

Tapani palasi maajoukkueen vahvuuteen maanantaina. Hän oli Suomen kokoonpanossa klo 16 käynnistyneessä ottelussa Japania vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?