Kommentti: Tahmea voitto oli täydellistä lääkettä Nuorille Leijonille – tie MM-kultaan muuttui juuri suoremmaksi

Nuorten Leijonien matka kultaan ei kokenut kolausta Tshekkiä vastaan, kirjoittaa Aki-Petteri Pulkkinen Edmontonista.

12.8. 7:48

Edmonton, Kanada

Opettavainen – adjektiivi, joka kuvaa osuvasti Nuorten Leijonien esitystä Tshekkiä vastaan.

Suomi sai otteluun paremman alun kuin tiistain turnausavaukseen. Jos Latviaa vastaan alku oli hapuileva ja virhealtis, niin Tshekkiä vastaan Suomi tuli avauserään hyvin.

Tshekki onnistui pitämään nuoren leijonalauman poissa parhailta maalipaikoilta, mikä näkyi myös vähäisinä noteerauksina laukaisutilastossa. Tämä ei kuitenkaan kuvastanut ottelun alun totuutta.

Tosiasiassa sinipaitaisella leijonajoukkueella ei ollut mitään hätää. Vasta Tshekin 2–0-maalin jälkeen heräsi kysymys, nouseeko flegmaattinen Leijona tästä suosta.

Ja kyllähän se nousi.

Suomen U20-jääkiekkomaajoukkue on nyt voittanut viimeiset 12 pelaamaansa ottelua putkeen harjoitusottelut mukaan lukien.

Kun Roby Järventie onnistui kaventamaan pelin 1–2:een avauserässä, kaikki pienetkin kysymysmerkit karisivat olkapäiltä. Ei ollut enää epäilyksen häivääkään siitä, häviäisikö Suomi ottelun.

Tähän on tultu. 0–2-tappioasema ei tunnu enää miltään.

Tshekin kahden maalin johto oli parasta, mitä suomalaisnuorille olisi voinut sattua turnauksen toisessa ottelussa.

Ensimmäisessä ottelussa Suomi näytti pystyvänsä ilotulitukseen hurjana ennakkosuosikkina, ja toisessa taistossa se osoitti kykenevänsä nousemaan vaikeuksista ottelun sisällä.

Ainoa asia, joka Suomelta puuttuu todellisen saturomaanin kirjoittamista varten on kasvutarina. Koska enää takaa-ajoasemasta nousu ei ole joukkueelle mikään mittari, mikä on se vaikeus, jonka joukkue voi kohdata? Ehkä sekin vielä ilmenee matkan varrella.

Nuorilta Leijonilta löytyy kaikki voittajan ainekset. Väistämättömältä matkalta kohti kirkkainta mitalia lähti yksi mutka pois. Tie mestaruuteen on entistä suorempi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?