Kasper Puutio pelasti Nuoret Leijonat – kertaa viime sekuntien tilannetta

Kasper Puutio oli suuressa roolissa Suomen voitossa Tshekeistä.

Kasper Puutio on Nuorten Leijonien varakapteeni.

12.8. 1:46

Edmonton, Kanada

Nuoret Leijonat sai tehdä täyden päivätyön Tshekkiä vastaan torstai-iltana, kun voitto avautui vasta voittomaalikilpailun viimeisessä parissa, jossa Kasper Simontaival veivasi Suomen voittoon ja Leevi Meriläinen torjui yhtä vaille kaikki tshekkiläisyritykset.

Yksi ottelun tärkeimmistä leijonapelaajista oli puolustaja Kasper Puutio.

Puutio teki toisessa erässä turnauksen toisen maalinsa ja tasoitti pelin 2–2:een, mutta hänen tärkein suorituksensa ei ollut tasoitusmaali.

Jatkoajan viimeisillä sekunneilla Puutio katkaisi tshekkiläissyötön, joka olisi voinut ratkaista koko ottelun – maalin kulmalta lähtenyt syöttö oli tavoittaa tyhjää maalia vesikielellä odottaneen vastustajan.

– Huomasin, että pelikellossa on vähän aikaa eikä kaveri ehdi lähteä kuljettamaan kiekkoa. Yritin vain peittää jäätä, ja kiekko sattui onneksi osumaan suojuksiin, Puutio kertaa tilannetta.

Viime kaudella viisi liigamaalia tehnyt luottopakki on yltynyt MM-kisoissa hyvään vireeseen. Puutio on iskenyt kahteen otteluun yhtä monta maalia.

– Joskus se lapa vain sattuu olemaan kuuma. Johtuisiko hyvästä kelistä ulkona ja upeista puitteista?

Maaliverkko heilui myös Tshekkiä vastaan.

– Meillä oli sovittu aloituskuvio. Kiekko tuli minulle, asettelin sitä hetken ja annoin laulaa, Puutio runoilee.

KalPaa seurajoukkuetasolla edustava puolustaja myönsi, ettei Suomi ollut esittänyt parastaan torstai-illan ottelussa. Hän jakoi kunniaa myös vastustajalle.

– Tiedettiin, mitä sieltä tulee. Tshekki on hyvä joukkue ja antoi meille hyvän vastuksen. Meillä on kuitenkin tapana parantaa otteita pelin edessä, ja taas noustiin takaa voittoon.

U20-kisojen vähäinen yleisömäärä on herättänyt keskustelua niin Suomessa kuin Kanadassa. Isäntäjoukkueen otteluita lukuun ottamatta yleisömäärät ovat olleet erittäin kehnoja. Katsomosta löytyy Puutiolle kuitenkin mieluiset kannustusjoukot.

– Hienoa pelata, kun on itselle tärkeitä ihmisiä katsomossa. Olen erittäin iloinen, että he pääsevät elämään kanssani tämän matkan, Puutio viittasi isäänsä, veljeensä ja kanadalaiseen sijaisperheeseensä, jonka luona hän asusti pelatessaan WHL:ssä kaudella 2019–2020.

Puutio kantaa varakapteenin A-kirjainta rinnassaan. Se ei ole Puutiolle uusi rooli – hän toimi varakapteenina myös vuodenvaihteen tynkäkisoissa.

– Totta kai se on iso kunnia. Monet hienot pelaajat ja esikuvat ovat kantaneet A-kirjainta pelipaidassaan. Yritän myös toimia sen mukaan. Olen aika puhelias kaveri, niin tykkään aukoa suutani pukukopissa. Minä, Topi Niemelä ja kapteeni Roni Hirvonen muodostetaan aika hyvä kolmikko.

Puution johtajanominaisuuksia Nuoret Leijonat tarvitsee seuraavan kerran sunnuntaina, jolloin Suomi kohtaa Slovakian.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?