Nuorten Leijonien Roby Järventie nolostui syntymäpäivänään kesken MM-kisojen – joukkuekaverit kokoontuivat piiriin ja yllättivät

Roby Järventie kertoo, miten Suomi valmistautuu Tshekki-otteluun.

Roby Järventie Suomen harjoituksissa

11.8. 11:34

Edmonton, Kanada

Nuoret Leijonat vietti keskiviikkona välipäivää Edmontonissa voitettuaan tiistaina Latvian.

Suomi kohtaa torstaina Tshekin, joka on selvästi avausvastustaja Latviaa väkevämpi joukkue. Tshekit kaatoivat turnauksen ensimmäisessä ottelussa Slovakian runsasmaalisessa ottelussa 5–4.

Suomen hyökkääjä Roby Järventie, 20, kertoi harjoitusten jälkeen, miten Suomi valmistautuu Tshekki-otteluun.

– Otetaan Latvia-ottelusta hyvät jutut mukaan ja kun jaksetaan pelata meidän omaa peliä, niin se kantaa kyllä mitä maata vastaan.

Mitä ne hyvät jutut ovat, joita Latvia-ottelusta otetaan mukaan?

– Meidän pitää vain jaksaa edelleen pelata hyökkäysalueella meidän omaa raikasta hyökkäyspeliä kuten Latviaa vastaan, emmekä saa menetellä kiekkoja. Ollaan rohkeita muttei tyhmiä.

Torstain vastustajan riveissä on Järventielle yksi erittäin tuttu pelaaja. Tshekkilaituri Jakub Kos ja Järventie pelasivat samaan aikaan Ilveksen juniorijoukkueissa kaudella 2019–20.

Järventie kuvailee tshekkikollegaansa hiljaiseksi ja ujoksi, mutta kentällä kovaa töitä tekeväksi pelaajaksi. Ex-seurakaverit saattavat vaihtaa kuulumisia ottelun tuoksinnassa.

– Aloituksissa saatetaan morjenstaa, mutta tuskin mitään sen kummempaa, Järventie sanoo virne naamallaan.

Suomi keskittyy välipäivänä palautumiseen ja yhdessäoloon.

– Pieni hiki otettiin tuossa päälle, mutta ei varmaan mitään sen erikoisempaa. Otetaan ihan rauhassa, että ollaan varmasti valmiita huomiseen otteluun. Levätään ja pelataan kavereiden kanssa korttia, eiköhän siinä ilta kulu.

Järventie oli tyytyväinen Suomen avausvoittoon Latviasta. Rutiininomaisella esityksellä tullut voitto keräsi kehut myös valmennukselta.

– Peli oli meidän hallussa koko ajan. Välillä annettiin helpoilla virheillä kaverille vastahyökkäyksiä ja huonolla tuurilla tulos olisi voinut olla tiukempikin, Järventie analysoi.

Järventie vietti merkkipäivää Edmontonissa ollessaan, kun nuorukainen täytti 20 vuotta maanantaina. Joukkue ei ollut unohtanut Järventien syntymäpäivää, vaan ryhmä juhli Järventien pyöreitä perinteisin menoin.

– Sain kavereilta onnittelut, minulle laulettiin ja pieni kakkukin löytyi. Oli kyllä hauska päivä.

Tilaisuus oli perinteinen alakouluhenkinen, jossa päivänsankari istuu porukan keskellä ja ympärillä olevat kaverit laulavat seisaaltaan.

– Se meni juuri niin, itse istuin nolona siinä keskellä, ja pojat lauloivat kuorossa ympärillä, Järventie nauraa.

Onko joukkueessa joku potentiaalinen tulevaisuuden tähtilaulaja?

– Tuossa vieressä seisovalla Simontaipaleen Kasperilla on aika hyvä lauluääni. Siltä kannattaa varmaan jotain pientä näytettä kysyä, Järventie ilmiantoi parin metrin päässä median tentissä seisseen Simontaipaleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?