Jääkiekkopomo arvosteli Venäjälle lähteviä pelaajia tiukin sanoin – esitti vaatimuksen IIHF:lle

Euroopan jääkiekkoseurojen liiton toimitusjohtaja on tyytymätön IIHF:n toimintaan.

Szymon Szemberg toimii nykyään EHC:n palveluksessa.

6.8. 9:23

Euroopan jääkiekkoseurojen liiton (EHC) toimitusjohtaja Szymon Szemberg sätti kovasanaisesti KHL-sopimuksen tehneitä ruotsalaisia.

Jakob Liljan ja Fredrik Claessonin agentin Aljosa Pilkon mukaan kaksikolla ei ole varaa purkaa tehtyjä sopimuksia, minkä vuoksi he pelaavat ensi kaudella KHL:ssä.

Kaksikko on kertonut tehneensä sopimuksensa ennen Venäjän aloittamaa hyökkäyssotaa Ukrainaan.

Szemberg ei sulata selitystä, jonka mukaan pelaajilla ei olisi varaa ostaa itseään ulos sopimuksista.

– Vaikka sopimuksia kirjoitetaan eri tavoin, minun kantani on kirkas: ruotsalainen ei voi pelata Venäjällä missään olosuhteissa. Eettisyyden ja moraalin on kammettava raha, hän sanoi Sporthuset-podcastissa Expressenin mukaan.

Kiekkopomo kritisoi sekä Ruotsin jääkiekkoliittoa että Kansainvälistä jääkiekkoliittoa (IIHF), koska ne eivät ole puuttuneet tapaukseen.

Szemberg vertaa tapausta palavassa talossa olemiseen.

– Siinä tapauksessa toivot kahta asiaa. Ensin, että pääset ulos mahdollisimman nopeasti. Toiseksi, että palokunta on matkalla paikalle. Palokunnalla tarkoitan liittoja, joiden pitäisi astua esiin ja varmistaa, että pelaajat pääsevät irti näistä sopimuksista.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa auttoi pelaajia purkamaan sopimuksensa Venäjälle. Jääkiekkopomo haluaisi nähdä vastaavaa myös jääkiekossa.

Szemberg arvosteli myös Ruotsin jääkiekkoliiton puheenjohtajaa ja IIHF:n hallituksen jäsentä Anders Larssonia. Szembergin mielestä hänen maanmiehensä pitäisi ajaa ensisijaisesti ruotsalaisten pelaajien ja seurojen eikä IIHF:n hallituksen etuja.

Larsson vastasi saamaansa kritiikkiin.

– Minusta on outoa, että hän huutelee tuollaista virka-asemassaan. Mietin, onko hän puhunut asiasta esimiehensä kanssa. Me haluaisimme auttaa pelaajia sopimustensa kanssa, mutta lait tulevat vastaan, hän täsmentää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?