Vladimir Putin yllätti jättämällä perinteisen esiintymisen väliin – tuoreet kuvat poskista herättävät epäilyksiä maailmalla

Vladimir Putin jäi sivuun perinteisestä jääkiekko-ottelusta vasta toisen kerran.

Vladimir Putin vaihtopenkillä vuonna 2015.

12.5. 11:34

Venäjällä on totuttu näkemään vuosittain jääkiekon näytösottelu, jossa muun muassa presidentti Vladimir Putin vetää hokkarit jalkaan ja erkkaa lapaan.

Putin on yleensä tehnyt kyseisessä näytöspelissä roppakaupalla tehopisteitä ja esiintynyt tapahtuman suurimpana sankarina. Mukana on ollut myös useita venäläisiä pelaajalegendoja.

Tiistaina kyseinen ottelu pelattiin jo 11. kerran. Tänä vuonna tapahtumassa oli kuitenkin jotain pielessä. Putinia ei nimittäin näkynyt missään. Hän on jättänyt ottelun väliin aikaisemmin vain kerran.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan presidentti oli ottelukaupunki Sotshissa, mutta jäälle asti hän ei tullut.

Sen sijaan hän lähetti jääkiekkofaneille videotervehdyksen, jossa ylisti näytösottelun hienoutta ja merkitystä.

Video nostatti kansainvälisessä mediassa jälleen lisää kysymyksiä Putinin terveydentilasta. Hänen poskissaan huomattiin tummia läikkiä, joita on saatettu yrittää peittää meikillä.

– Jotain täytyi olla pielessä, kun hän ei osallistunut, venäläislähde kommentoi Daily Mirrorin mukaan.

Lue lisää: Asian­tuntija voiton­päivästä: Putinin esiintyminen ei ainakaan vähennä spekulaatioita presidentin terveyden­tilasta

Lue lisää: Terveys­huhujen kohteeksi joutuneen Putinin viltti ihmetytti voiton­päivän juhlassa

Voit katsoa videon tästä linkistä.

Putin kuvattuna ottelupäivänä 10. toukokuuta.

New York Post ja useat brittimediat uutisoivat venäläislähteisiin vedoten, että ottelupäivä oli ympyröity Putinin kalenteriin jo hyvissä ajoin.

Mediatietojen mukaan Venäjän Kubanin alueen uutiset kertoivat, että Putinin oli määrä osallistua myös toiseen jääkiekon näytösotteluun. Venäjän jääkiekkoliitto kuitenkin ilmoitti, ettei hän aio saapua paikalle.

Putinin piileskelyä jääkiekkokaukaloista on selitetty myös turvallisuussyillä.

MM-jääkiekko

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?