Nyt kulisseissa tehty kuvio on selvillä: Jokerien pomo paljastaa seuran peliareenasuunnitelman

Helsinki-hallin vaikean tilanteen vuoksi Jokereilla ei ole varaa mistä valita, jos se haluaa pysyä helsinkiläisenä seurana.

Helsingin jäähalli sekä entinen Hartwall-areena ovat Jokerien vaihtoehtoja joukkueen tulevaksi kotihalliksi.

4.5.2022 13:31

Jokerien paluuta jääkiekon SM-liigaan puuhataan kovasti kulisseissa kaudeksi 2023–2024, mutta joukkueen pelipaikka on vielä arvoitus.

Vanha kotihallin eli entisen Hartwall-areenan saaminen Jokerien käyttöön ja suomalaisomistukseen on monen mutkan takana.

Helsinki-halli on nyt sulkenut ovensa toistaiseksi tuntemattomaksi ajaksi. Areenasta peruttiin pian sodan syttymisen jälkeen kaikki tapahtumat, koska se on pakotelistattujen oligarkkien Gennadi Timtshenkon ja Roman Rotenbergin omistuksessa.

Jokerien toimitusjohtaja Sami Kauhanen tiedostaa, että areenan mahdolliseen myyntiin liittyy monia juridisia haasteita, joista IS on maaliskuusta lähtien kertonut kattavasti.

– Tilanne areenan suhteen on vaikea. Tältä istumalta Jokerit ei voi laskea mitään sen varaan, että areena saataisiin ajoissa uskottavaan omistukseen ja joukkue pystyisi pelaamaan siellä SM-liigan ottelunsa, Kauhanen ruoti IS:lle.

– Areenassa pelaaminen olisi tietysti ykköstoiveemme, mutta jos sen omistusjärjestelyihin liittyvissä asioissa ei tapahdu kesän aikana käännettä parempaan, meidän on mietittävä muita vaihtoehtoja.

Käytännössä Jokereilla on pääkaupunkiseudulla niitä kaksi: Helsingin perinteinen jäähalli Nordenskiöldinkadulla tai Metro-areena Espoossa. Muut pelipaikat eivät täyttäisi SM-liigan asettamia kriteerejä.

Tosin jos Jokerit haluaa säilyttää helsinkiläisstatuksensa, käytännössä sillä ei ole Helsinki-hallin lisäksi kuin yksi vaihtoehto. SM-liigan kriteereissä nimittäin sanotaan, että seurojen on pelattava kotiottelunsa niissä kaupungeissa, joihin ne on rekisteröity.

Poikkeuslupa toisella paikkakunnalla pelaamiseen on mahdollista saada, mutta vain väliaikaisesti.

Juuri tähän kriteeristöön myös Kauhanen viittaa paljastaessaan Jokerien varasuunnitelman.

– Muista vaihtoehdoista meille sopisi parhaiten Helsingin jäähalli, koska silloin seura ikään kuin palaisi juurilleen. Tähän näkemykseen vaikuttavat myös SM-liigan kriteerit. Haluamme pysyä helsinkiläisenä seurana, joten silloin meidän on löydettävä pelipaikka nimenomaan Helsingistä, toisin sanoen Helsingin jäähallista, Kauhanen alleviivaa.

Jokerit pelasi kaudet 1967–1997 Helsingin jäähallissa, kunnes siirtyi Hartwall-areenaan. Sen jälkeen Helsingin jäähalli on profiloitunut paikalliskilpailija HIFK:n kotipaikaksi.

– Mitään neuvotteluja esimerkiksi Helsingin jäähallissa pelaamisesta ei kuitenkaan ole vielä käyty, Kauhanen jatkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?