Ukrainassa soditaan jo toista kuukautta – Noora Räty ja Naisleijonien tähdet pelaavat yhä Venäjällä

Valtaosa Suomen KHL-tähdistä on lähtenyt Venäjältä, mutta Naisleijonien tähtien pelit maan liigassa jatkuvat yhä.

Noora Räty julkaisi hiljattain Instagramissa pelikuvan Shenzhenin paidassa.

7.4. 14:11

Helmikuun 24. päivänä alkanut Ukrainan sota lopetti Jokerien KHL-taipaleen ja sai valtaosan Venäjällä kiekkoilleista suomalaisista KHL-ammattilaista palaamaan kotimaahan.

Venäjän naisten kiekkoliigassa ZhHL:ssä pelaa kuitenkin yhä usea suomalainen supertähti: Shenzhen KRS Vanke Raysia edustavat maalivahti Noora Räty, puolustaja Anna Kilponen ja tuoreet Pekingin olympialaisten pronssimitalistit Susanna Tapani, Michelle Karvinen ja Minnamari Tuominen.

Shenzhen on kiinalaisrahoitteinen seura, mutta Kiinan tiukan koronalinjan vuoksi se pelaa jo toista kauttaan myös kotiottelunsa Venäjällä. Shenzhenin kotihalli on Moskovan lähellä sijaitsevan Mytishtsin areena.

Kuva: Noora Räty julkaisi hiljattain Instagramissa kuvan itsestään Shenzhenin peliasussa.

Shenzhen sijoittui ZhHL:n runkosarjassa toiseksi ja aloitti pudotuspelitaipaleensa keskiviikkona MSMO 7.62 -seuraa vastaan.

Shenzhen oli kamppailussa murskaavan ylivoimainen: se voitti 7–0 ja vei laukaukset 33–8. Suomalaisista Tapani teki tehot 2+2, Karvinen 2+0 ja Kilponen 0+1. Maalilla aloittanut Räty pääsi huilaamaan kolmannen erän loppupuolella, ja tilalle luisteli seurassa debytoinut 15-vuotias maalivahti Anastasia Ropotova.

Lue lisää: Noora Räty lähetti viestin Naisleijonien pronssijoukkueelle – ”Olen erittäin ylpeä teistä”

Shenzhenillä oli ottelussa kokoonpanossa vain kolme puolustajaa ja yhdeksän hyökkääjää, koska joukkueen kiinalaispelaajat ovat maajoukkuetehtävissä I divisioonan ykkösdivisioonan MM-kisoissa Puolassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?