Venäjällä ei ole asiaa Suomen MM-kisoihin – nyt Ilja Kovaltshuk lataa mielipiteensä: ”Olin todella järkyttynyt”

Ilja Kovaltshuk uskoo, että Venäjä olisi hyvä isäntä ensi kevään MM-kisoille.

Ilja Kovaltshuk lopetti uransa viime keväänä. Kuva vuodelta 2017.

29.3.2022 10:58

Venäjän jääkiekkomaajoukkueen GM Ilja Kovaltshuk on ottanut Sport-Ekspressin haastattelussa kantaa Venäjän sulkemiseen kevään MM-kisoista.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF vahvisti maaliskuussa, että Ranska ja Itävalta korvaavat Venäjän ja Valko-Venäjän Tampereella sekä Helsingissä järjestettävissä kisoissa.

– Olin todella järkyttynyt nuorten pelaajiemme puolesta. Urheilu on aina pidetty politiikan ulkopuolella, ja nyt se vedettiin yhtäkkiä mukaan. Se vei venäläisiltä pelaajilta mainion tilaisuuden näyttää taitojaan maailmalla, Kovaltshuk, 38, totesi venäläissivustolle

Kovaltshuk itse pelasi MM-jäillä hurjat 11 kertaa. Maaliahneen laitahyökkääjän palkintovitriinistä löytyy kaksi maailmanmestaruutta.

Lue lisää: Ilja Kovaltshuk kommentoi olympiafinaalia: ”Jonkin suuren alku” – Venäjän kiekkopomo ylisti Leijonia

Viime kauteen kiekkouransa lopettanut ja välittömästi johtotehtäviin siirtynyt Kovalsthuk puhui Sport-Ekspessille myös toisesta Venäjän kiekkoperhettä askarruttavasta asiasta, kevään 2023 MM-kisoista.

Ne on määrä pelata Pietarissa. IIHF ei ole ilmoittanut kisojen siirtämisestä toiseen maahan, vaikka Venäjän hyökkäyssota kylvää yhä tuhoa Ukrainassa.

– Vielä ei ole lainkaan selvä, mitä kisoille tapahtuu. Kaikki riippuu suoraan maan tilanteesta. Jääkiekkoliitto ja muu lajiväki ei valitettavasti voi vaikuttaa asiaan, Kovaltshuk sanoi.

IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif totesi maaliskuun alussa, että asiaan yritetään löytää ”diplomaattinen ratkaisu”.

– Koko jääkiekkoileva maailma kyllä tietää, miten hyvin pystymme järjestämään tämän kokoluokan tapahtumia. Jos muistelemme esimerkiksi jalkapallon MM-kisoja, joiden onnistumisesta kaikki olivat aivan haltioissaan. Olen varma, että jääkiekko pystyisi samaan, Kovaltshuk linjasi Sport-Ekspressille.

Venäjä on jättänyt IIHF:lle valituksen kohtelustaan. Venäjän kiekkoliitto mukaan kansainvälisistä kisoista sulkeminen oli heitä syrjivä toimenpide.

2023 nuorten MM-kisojen järjestämisoikeus on jo riistetty Venäjältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?