Venäjä suljettiin kansainvälisestä jääkiekosta – teki nyt valituksen ja syyttää kansainvälistä liittoa syrjinnästä

Venäjän jääkiekkoliitto jätti IIHF:lle valituksen. Se pitää joukkueidensa sulkemista kansainvälisistä kilpialuista syrjivänä.

Venäjän joukkuetta ei näillä näkymin nähdä kevään jääkiekon MM-kisoissa Suomessa.

Venäjän jääkiekkoliitto tiedotti perjantaina, että se on torstaina jättänyt kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kurinpitolautakunnalle valituksen kohtelustaan.

Venäjän liitto protestoi sitä, että IIHF päätti siirtää vuoden 2023 nuorten MM-kisat pois Venäjältä ja sulki Venäjän maajoukkueet kilpailuistaan toistaiseksi.

Tiedotteessa kerrotaan, että Venäjän liitto tulkitsee IIHF:n rajoittavat toimenpiteet venäläisiä urheilijoita syrjiviksi.

– Pelaajien sulkeminen kansainvälisestä kilpailusta kansallisuuteen perustuen kiihdyttää suvaitsemattomuutta mediassa ja voi johtaa aina yhtenäisyydestään tunnetun jääkiekkoyhteisön jakautumiseen, tiedotteessa sanotaan.

Venäjä suljettiin toistaiseksi ulos IIHF:n toiminnasta sen jälkeen, kun se aloitti laajamittaisen hyökkäyssodan Ukrainassa.

Lämpimistä väleistään Venäjän kanssa tunnettu IIHF:n entinen pitkäaikainen puheenjohtaja Rene Fasel on julkisesti ihmetellyt liiton päätöstä sulkea Venäjä jääkiekon MM-kisoista. Faselin on huhuttu toimivan jonkinlaisen konsultin roolissa venäläisessä urheilussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?