Suomalaiskiekkoilijoiden joukkopako KHL:stä jatkuu – lähde: Pokka ja Kaski jättävät seuransa, myös Tuohimaa pois Venäjältä

KHL:n hallitseva mestari on menettämässä ulkomaalaisvahvistuksensa.

Ville Pokan KHL-kausi vaikuttaisi olevan paketissa.

5.3.2022 12:49

Suomalaiset jääkiekkoilijat poistuvat joukolla jääkiekon KHL-liigasta kesken pudotuspelien.

Venäläisen Allhockey.ru-sivuston mukaan suomalaispuolustajat Ville Pokka ja Oliwer Kaski jättävät Avangard Omskin.

Suomalaiskaksikko voitti KHL:n mestaruuden viime keväänä Omskissa. Molemmat ovat esiintyneet joukkueen kahdessa tämän viikon pudotuspeliottelussa.

Sivuston mukaan myös Omskin muut ulkomaalaispelaajat tshekkiläinen Shimon Grubets, ruotsalaispuolustaja Viktor Svedberg, slovakialainen Peter Tseglarik sekä kanadalaishyökkääjä Korban Knight jättävät seuran.

Myös Leijonien olympiakultajoukkueen maalivahti Frans Tuohimaa on jättänyt KHL-seuransa. Neftehimik Nizhnekamsk tiedotti asiasta lauantaina. Joukkueesta poistui myös yhdysvaltalainen Dan Sexton.

Salavat Julajev Ufa tiedotti kotisivuillaan perjantaina, että Juha Metsolan, Teemu Hartikaisen ja Sakari Mannisen sopimukset on purettu. Myös tanskalainen Philip Larsen suuntaa muualle. Markus Granlund jätti seuran jo aiemmin.

Metallurg Magnitogorsk kertoi maalivahti Jussi Olkinuoran jättävän seuran.

Myöhemmin perjantaina Sibir Novosibirsk kertoi Twitterissä Leijonat olympiakultaan torjuneen Harri Säterin ja Jyrki Jokipakan jättäneen seuran.

Juttua päivitetty kello 13: lisätty tieto, että myös Frans Tuohimaa on jättänyt seuransa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?