Venäjä potkittiin pois jääkiekon EHT:ltä – Suomi, Ruotsi ja Tshekki laittoivat yhteistyön poikki

Venäjä ei pelaa kevään EHT-turnauksissa.

Suomi kohtasi Venäjän syksyllä Karjala-turnauksessa. Kevään EHT-karkeloissa maat eivät kohtaa.

28.2.2022 17:53

Helsinki

Suomen, Ruotsin ja Tshekin jääkiekkoliitot ovat päättäneet lopettaa yhteistyön Venäjän jääkiekkoliiton ja sen maajoukkueiden kanssa, Suomen jääkiekkoliitto kertoo tiedotteessaan. Päätöksen myötä Venäjän joukkue suljetaan toistaiseksi Euro Hockey Tour -kiertueen turnauksista.

Keväällä järjestettäviin EHT-turnauksiin haetaan neljättä joukkuetta. Turnauksia pelataan ennen MM-kisoja huhti-toukokuussa Tshekissä ja Ruotsissa.

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoo tiedotteessa, että Venäjän tilalle haetaan joukkuetta myös ensi kauden turnauksiin.

– Turnausten isäntämaat aloittavat välittömästi keskustelut potentiaalisten liittojen kanssa. Kiinnostus osallistua kevään turnauksiin on suuri, EHT-turnaukset palvelevat erinomaisesti joukkueiden valmistautumista MM-kisoihin. En usko, että korvaavien joukkueiden löytäminen kestää kovinkaan pitkään, Nummela sanoo.

– Olemme täysin yksimielisiä siitä, että Venäjä ja Valko-Venäjä tulee toistaiseksi sulkea kaiken kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ei ole vielä tehnyt virallista päätöstä siitä, saako Venäjä osallistua keväällä Suomessa pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?