Kalervo Kummola jyrähti maailman suurimmille urheilupomoille: ”Hävetkää Bach ja Infantino”

Kalervo Kummola avasi suunsa urheilupäättäjien toiminnasta.

Kalervo Kummola oli viikko sitten lentokentällä vastaanottamassa Leijonien olympiakultaa voittanutta joukkuetta.

28.2.2022 13:22

Jääkiekkovaikuttaja Kalervo Kummola on tyrmistynyt maailman suurten urheilujärjestöjen toiminnasta Ukrainan kriisin aikaan. Kummola twiittasi maanantaina suorat terveiset kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtajalle Gianni Infantinolle ja Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) puheenjohtajalle Thomas Bachille.

– Suurimmat urheilujärjestöt, IOC ja FIFA lälläröivät jälleen ja siirtävät ikävät, mutta välttämättömät päätökset muille. Hävetkää Bach ja Infantino, Kummola kirjoitti.

Fifa ei sulkenut Ukrainaan hyökännyttä Venäjää ulos kansainvälisestä maajoukkuetoiminnasta vaan teki sunnuntaina päätöksen, jossa se edellyttää Venäjän pelaavan jalkapallon MM-jatkokarsinnoissa neutraalilla kentällä ilman kansallislippua ja -hymniä. Joukkue pelaa otteluissa Venäjän jalkapalloliiton nimellä.

Kansainvälinen olympiakomitea puolestaan on kehottanut kaikkia lajiliittoja perumaan urheilutapahtumat Venäjällä ja Valko-Venäjällä muttei ole tehnyt muita merkittäviä toimenpiteitä.

Kummola, 76, nousi vuonna 1998 kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n hallitukseen ja toimi IIHF:n varapuheenjohtajana vuodesta 2003 viime syksyyn asti. IIHF pitää maanantaina kokouksen, jossa ainakin harkitaan Venäjän sulkemista toukokuussa Suomessa pelattavista jääkiekon MM-kisoista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?