Venäjä ja Valko-Venäjä suljetaan pois kansainvälisestä jääkiekosta

Venäjä ja Valko-Venäjä eivät osallistu näillä näkymin jääkiekon MM-kisoihin keväällä.

Venäjän olympiakomitean joukkue hävisi Pekingin olympialaisten loppuottelun Suomelle.

28.2.2022 22:01

Kansainvälinen jääkiekkoliitto (IIHF) on päättänyt sulkea Venäjän ja Valko-Venäjän toistaiseksi kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle.

Päätöksen syynä on Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa.

IIHF päätti asiasta kokouksessaan maanantaina. Samalla Venäjältä vedettiin pois vuoden 2023 nuorten MM-kisojen isännöintioikeus.

IIHF:n tiedotteessa sanotaan, että ”nykyisissä olosuhteissa” päätös tarkoittaa, etteivät Venäjä ja Valko-Venäjä voi osallistua muun muassa keväällä Suomessa pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin.

Maiden kiekkoilijoilta ovat jäämässä väliin kaikki IIHF:n järjestämät turnauksen ensi syksynä pelattaviin naisten MM-kisoihin saakka. Mukaan mahtuvat myös sekä alle 20- että alle 18-vuotiaiden MM-kisat.

Tiedotteen muotoilu jättää kuitenkin mahdollisuuden sille, että tilannetta voidaan tarkastella myöhemmin uudelleen.

Suomen jääkiekkoliitto tiedotti maanantaina vaativansa Venäjän ja Valko-Venäjän sulkua kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle.

–  Kävimme viikonloppuna aktiivisesti näitä keskusteluita ja pidimme myös kokouksen Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtajan Luc Tardiffin kanssa. Olemme kertoneet Suomen jääkiekkoliiton edellyttävän, että Venäjä ja Valko-Venäjä suljetaan täysimääräisesti kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle ja ettemme aio pelata näiden maiden maajoukkueita vastaan, Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoi maanantaina tiedotteessa.

Lisäksi Suomen, Ruotsin ja Tshekin kiekkoliitot tiedottivat katkaisevansa yhteistyönsä Venäjän kanssa ja jättävänsä Venäjän ulos tulevista EHT-turnauksista.

SJL tiedotti myös haluavansa Venäjän ja Valko-Venäjän ulos Suomen MM-kotikisoista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?