Naisleijoniin aukesi kuusi uutta olympiapaikkaa – Noora Räty yhä ulkona

Naisleijonat ei lennätä varapelaajia Pekingiin.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue ei aio tarttua tilaisuuteen käyttää varapelaajia.

24.1. 17:25

Naisleijonien joukkueessa on todettu koronatartunta. Joukkueen GM Tuula Puputti vahvisti asian Ilta-Sanomille maanantaina.

Asiasta uutisoi ensin ElmoTV.

Naisleijonat on kokoontunut Vierumäelle leireilemään ennen olympialaisia, mutta tartunnan saanut pelaaja ei ollut Puputin mukaan vielä ehtinyt leirille.

– Meillä on yksi pelaaja, jolla oli flunssan oireita ennen leirille tuloa. Ikävä kyllä se osoittautui positiiviseksi, Puputti sanoi.

Puputti ei kerro, kuka pelaaja on kyseessä.

– Tämän enempää en kommentoi. Tilannetta seurataan.

Maanantaina julkisuuteen tuli myös tieto, että olympiajoukkueet saavat nimetä olympiaturnaukseen vielä kuusi uutta pelaajaa niin sanotusti varapelaajiksi, jotka voisivat hypätä tositoimiin mahdollisten koronatapausten iskiessä joukkueeseen Pekingissä.

Puputti sanoo, ettei Naisleijonat aio lähtökohtaisesti käyttää mahdollisuutta.

– Meillä oli alustavaa tietoa jo aikaisemmin, että mahdollinen varajärjestelmä on tulossa. Totesimme, että meillä on kohtuullisen hyvä tilanne lentojen osalta. Lähtökohtaisesti emme hyödynnä sitä (varapelaajajärjestelmää).

– Lähdemme Pekingiin 26. tammikuuta, sen jälkeen tulee vielä useampi lento ennen kuin meidän turnauksemme on alkanut. Totesimme, että jos tarve tulee, niin arvioidaan tilannetta sitten. Nyt emme lähtökohtaisesti lähde viemään ylimääräisiä pelaajia Pekingiin.

Naisten olympiaturnaus alkaa 3. helmikuuta. Suomi kohtaa avausottelussaan Yhdysvallat.

Puputin kommentit tarkoittavat sitä, että varapelaajakiintiöstä huolimatta Noora Räty on jäämässä ulos ainakin alkuperäisestä kisajoukkueesta. Pasi Mustonen sanoi maanantaina, ettei Räty ole vielä vastannut kutsuun toimia kotiin jäävänä varaykkösmaalivahtina.

MM-jääkiekko

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?