AL: Naisleijonien maalivahti Anni Keisala kertoo – tällaiset ovat välit Noora Rätyyn

Anni Keisala yrittää olla ottamatta paineita Naisleijonien maalivahtitilanteesta.

Anni Keisala kantaa Pekingissä suurta vastuuta.

21.1. 17:17

Maalivahti Anni Keisala on paljon vartijana Suomen maalilla Pekingissä. Jääkiekkomaajoukkueen maalivahtitilanne on ollut kansakunnan kuumin puheenaihe viime päivät sen jälkeen kun Ilta-Sanomat uutisoi, että Noora Rätyä ei valittu lainkaan olympialaisiin.

32-vuotiasta Rätyä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista ellei parhaana naismaalivahtina. 24-vuotias Keisala torjui erinomaisesti ykkösvahtina viime elokuussa MM-kisoissa. Räty ei ollut kisoissa mukana työkiireiden takia.

Viime päivien keskustelu on pyörinyt paljon Rädyn ja päävalmentaja Pasi Mustosen välisten jännitteiden ympärillä.

Lue lisää: Venla Hovi täräytti suoraa tekstiä Noora Rädystä ja Pasi Mustosesta – antoi palaa somessa: "Kyllä v***"

Lue lisää: Kommentti: Kotiin jäävä Noora Räty on ykkösmaalivahdin ykkösvaramaalivahti? Pasi Mustonen esitteli käsittämättömän konseptin

Keisala kertoi omasta tilanteestaan perjantaina Aamulehdelle. Hän ei pyytänyt joutumista kohun keskelle.

– Olen jättänyt keskusteluiden seuraamisen ja keskityn vain omaan valmistautumiseeni, Keisala alleviivaa.

Keisala kertoo olevansa parhaimmillaan paineen alla. Rädyn kanssa välit ovat hyvät, ja konkaritähti kannusti myös kollegaansa MM-kisojen yhteydessä.

– Olen seurannut Nooran otteita pienestä pitäen ja hän on ollut minulle esikuva. Kollegana Noora on aina ollut kannustava. Hän lähetti esimerkiksi Calgaryn kisojen ajan minulle tsemppiviestejä.

Mustonen kertoi torstai-iltana jääkiekon olympiajoukkueiden julkistamisen yhteydessä, että Räty on Keisalan suora varahenkilö eli ykkösvahdin varamaalivahti. Erikoinen järjestely asettaa entistä enemmän katseita myös olympiaensikertalaisen Keisalan suuntaan.

Mustonen sanoi torstaina käyneensä maalivahtiensa kanssa keskusteluja heidän rooleistaan. Hänen mukaansa niin Räty, Keisala kuin kisoihin kakkosvahdiksi valittu Meeri Räisänenkin olivat mukana ryhmäkeskustelussa, jossa pohdittiin maalivahtien keskinäistä dynamiikkaa ja nokkimisjärjestystä arvokisoissa.

Keisala sanoo Aamulehdelle, ettei häneltä ole kysytty Pekingin valinnoista miltään kantilta. Valmennus tekee päätökset, hän huomauttaa.

– En mieti liikoja. Tiedän, mihin pystyn ja jos vain teen oman työni, niin se riittää. En koe kärsiväni tässä mitenkään. Olen vain innoissani, että pääsen pelaamaan olympialaisissa.

MM-jääkiekko

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?