Tällaisia nimiä Leijonat kohtaa olympiakaukalossa – onko tässä kisojen suurin tähti?

Meritoitunut NHL-tähti David Krejci, 35, lienee olympiaturnauksen nimekkäin jääkiekkoilija.

David Krejci on Tshekin tähti.

20.1. 18:24

Miesten jääkiekkoa pelataan Pekingin olympiakaukaloissa ilman NHL-pelaajia. Maailman parhaan kiekkosarjan olympiatauko peruttiin koronapandemian aiheuttamien ottelusiirtojen takia.

Niinpä joukkueet kootaan pääasiassa Euroopassa kiekkoilevista pelaajista.

Ennen Suomea joukkueensa on julkistanut viisi maata.

Kenties koko kisojen suurin tähtipelaaja löytyy Tshekin riveistä: keskushyökkääjä David Krejci, 35, joka palasi kuluvaksi kaudeksi kotimaahansa Olomoucin riveihin perhesyistä.

Koko NHL-uransa Boston Bruinsia edustaneella Krejcillä olisi pelillisesti ollut vielä paljon annettavaa myös NHL:ssä: viime kaudella syntyi 44 (8+36) tehopistettä 51 runkosarjaottelussa ja yhdeksän (2+7) pinnaa 11 pudotuspelikamppailussa.

Krejci voitti NHL:n pudotuspelien pistepörssin 2011, kun Bruins voitti Stanley Cupin sekä myös 2013, jolloin Boston taipui loppuotteluissa Chicago Blackhawksille.

Hän pelasi NHL:ssä yhteensä 962 runkosarjaottelua (215+515=730) ja 156 pudotuspeliottelua (42+82=124).

Tshekin joukkueessa pelaavat myös mm. Pelicansin tähtihyökkääjä Jiri Smejkal ja aiemmat pelikaanit Michael Repik, Hynek Zohorna, Libor Sulak ja Patrik Bartosak.

Krejcin ohella Vladimir Sobotka ja Michael Frolik ovat meritoituneita entisiä NHL-pelaajia.

Leijonat pelaa turnauksessa C-alkulohkossa, jonka muut joukkueet ovat Slovakia, Latvia ja Ruotsi. Näistä vain Latvia on julkaissut joukkueensa, jossa on useita suomalaisille tuttuja pelaajia. Mukana ovat HPK:n puolustaja Mario Grman sekä TPS:n 17-vuotias superlupaus Juraj Slafkovsky.

Joukkueessa on myös muita SM-liigasta tuttuja pelaajia: maalivahdit Patrik Rybar ja Matej Tomek sekä hyökkääjät Kristian Pospisil ja Michal Kristof ovat mukana olympiakoneessa.

Kaksi MM-hopeaa 2010-luvulla saavuttaneen Sveitsin joukkueessa nähdään Santeri Alatalo, joka on pelannut maassa vuodesta 2012 ja sai Sveitsin kansalaisuuden 2020. Sveitsin joukkueen kaikki pelaajat tulevat maan omasta pääsarjasta.

Tanskan joukkueessa nähdään Jokerien hyökkääjä Nicklas Jensen ja Jukurien puolustaja Oliver Larsen - sekä useita sekä Suomen että NHL:n kaukaloista tuttuja pelaajia kuten molemmissa esiintyneet maan kokeneet tähtipelaajat Mikkel Bödker ja Peter Regin.

Yhdysvaltain 25 pelaajasta 15 pelaa yliopistosarja NCAA:ssa: tähän joukkoon lukeutuu muun muassa viime kesän NHL:n varaustilaisuuden kakkosnimi Matty Beniers. Jokerien tähtihyökkääjä Brian O'Neill on mukana kisoissa Pyeongchangin 2018 tapaan.

MM-jääkiekko

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?