Antti Pennanen latasi täyslaidallisen MM-kisajärjestäjien suuntaan: ”Olen erittäin vihainen”

Jääkiekon nuorten MM-kisat päättyivät ennen aikojaan koronasirkukseen. Suomen päävalmentaja Antti Pennanen pettyi raskaasti kisajärjestäjiin.

Nuorten Leijonien kultajahti sai tylyn päätöksen.

29.12.2021 23:12

Samaan aikaan kun sosiaalinen media täyttyi keskiviikkoiltana eri sisäpiiritoimittajien uutisista, joissa kerrottiin jääkiekon nuorten MM-kisojen peruuntumisesta, Nuoret Leijonat harjoitteli täyttä häkää jäällä ja valmistautui uudenvuoden aaton kivikovaan Kanada-otteluun.

Harjoitusten jälkeen masentava tieto saavutti myös Suomen joukkueen. Kultajahti on ohi.

– Olen erittäin surullinen ja vihainen tästä päätöksestä. Olen ennen kaikkea surullinen pelaajien ja muun johtoryhmän puolesta. Etenkin 2002 syntyneiden pelaajien puolesta, koska heiltä jäi aiemmin myös alle 18-vuotiaiden MM-kisat väliin, Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi Ilta-Sanomille.

– Olen vihainen siksi, ettei tämä ollut covid-ongelma, vaan ongelma oli siinä, että nämä olivat huonosti johdetut kisat.

Lue lisää: Karmea pettymys Nuorille Leijonille – Suomen kapteeni Roni Hirvonen kommentoi MM-fiaskoa: ”Aika uskomaton juttu”

Suomen piti alun perin pelata keskiviikkona Tshekkiä vastaan, mutta Tshekin joukkueessa todettiin yksi koronatartunta, joka pakotti koko joukkueen karanteenin. Myöhemmin keskiviikkona Venäjän joukkue joutui karanteeniin. Tiistaina USA koki saman kohtalon.

Pennanen hämmästeli tapaa, jolla koronaturvallisuuteen liittyviä sääntöjä veivattiin.

Aiemmin oli sääntö, että tartunnan saanut ja hänen huonekaverinsa eristetään. Mutta sääntö muuttui niin, että kaikki joukkueen jäsenet eristettiin.

– Täällä olisi pitänyt olla NHL-protokolla eli vain tartunnan saaneet pannaan karanteeniin, eikä niin, että koko joukkue. Sen takia pelejä jouduttiin perumaan. Se olisi pitänyt hoitaa niin, että ne, ketkä ovat positiivisia, joutuvat sivuun ja loput saavat jatkaa pelaamista, Pennanen sanoi.

Pennasen mielestä tämän vuoden MM-turnaus oli yksinkertaisesti surkeasti johdettu tapahtuma.

– Kisajärjestäjien moraali alkoi löytyä vasta sitten, kun Kanadan joukkue tuli paikalle muita myöhemmin. Kun yritimme kysyä, miksi näin, niin ei sieltä tullut vastausta, Pennanen ihmetteli.

– Tämä turnaus olisi pitänyt järjestää ja johtaa oikein tapahtumana. Olisi pitänyt olla sama käytäntö kuin viime vuonna, jolloin esimerkiksi Saksan joukkueessa oli monta tartuntaa, mutta silti he pelasivat vajaamiehisenä.

Yksi kiekkokauden odotetuimmista turnauksista pantiin jäihin kesken kaiken ensimmäistä kertaa historiassa.

– Tämä kertoo paljon IIHF:n tilasta. Olen erittäin pettynyt. Täällä ovat maailman parhaat pelaajat ja parhaat olosuhteet. Useita miljoonia tv-katsojia seuraa turnausta, jota kohtaan on valtava kunnioitus, mutta tapahtumana tämä johdettiin huonosti. Kun yritimme auttaa, ei meitä kuunneltu. Käsittämätöntä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?