24-vuotias jääkiekkoilija kuoli täysin yllättäen – SaiPaan siirtynyt pelaaja kertaa hyytäviä hetkiä: ”Hänen silmistään näki”

SaiPaan siirtynyt Marc-Olivier Roy puhui Boris Sadeckyn traagisesta kohtalosta La Pressen haastattelussa.

Boris Sadecky (oik) menehtyi kesken ottelun.

17.11.2021 18:48

SM-liigan SaiPa tiedotti viime viikolla uudesta hankinnasta. Kanadalaishyökkääjä Marc-Olivier Roy, 27, liittyi joukkueeseen loppukauden kattavalla sopimuksella.

Royn edusti alkukaudella slovakialaista Bratislava Capitalsia – seuraa, jota kohtasi marraskuussa kaksi musertavaa tragediaa. Ensin kuoli joukkueen 24-vuotias hyökkääjä Boris Sadecky ja vain paria päivää myöhemmin varatoimitusjohtaja, GM Dusan Pasek Jr.

Lue lisää: Karmea tragedia slovakialaisseurassa: ensin kuoli 24-vuotias pelaaja, nyt 36-vuotias seurapomo löydettiin kuolleena

Roy antoi hiljattain haastattelun kanadalaislehti La Presselle. Hän kertoi olleensa kentällä, kun Sadecky sai kohtalokkaan sairauskohtauksen itävaltalaista Dornbirn Bulldogsia vastaan. Oli ensimmäisen erän loppuhetket: Bratislava oli ylivoimalla, ja Sadecky kaatui jäähän maalin edessä, Roy muistelee. Kanadalaissentteri luuli, että tämä oli saanut nyrkistä maalinedusruuhkassa. Ei ollut.

Tilanteen vakavuus selvisi Roylle ja muille jäällä olleille hyvin pian. Sadecky ei noussutkaan ylös.

– Menimme katsomaan häntä ja hän sanoi: ”En voi hyvin, Marco”. Hän kääntyi kyljelleen ja lyyhistyi alas. Sadeckyn silmistä näki, ettei hän ollut enää läsnä. Katse oli lasinen. Tiesin heti, että nyt tapahtui jotain pahaa. Kun sattuu, sitä yleensä puhuu, Roy kertoi La Presselle.

Royn mukaan Sadecky kärrättiin jäältä nopeasti ambulanssiin ja sairaalaan. Ottelu keskeytettiin, mutta pelaajat eivät tienneet mitään joukkuetoverinsa voinnista.

Roy ja muut Bratislavan pelurit saivat lisätietoa Sadeckysta vasta seuraavana päivänä. Heille kerrottiin, että nuori slovakialainen oli vaivutettu koomaan 48 tunniksi.

Pelaajat olivat toki huolissaan Sadeckyn tilanteesta, mutta he eivät tienneet, kuinka vakavaksi tämän tilanne oli äitynyt. Royn mukaan joukkueen johto oli vakuuttanut heille, että Sadecky oli kunnossa. Kului muutama päivää, ja Bratislava ehti pelata yhden sarjaottelun.

Keskiviikkona 3. marraskuuta pelaajat saivat kuulla musertavan uutisen: Sadecky oli menehtynyt.

– Se oli todella vaikea pala purtavaksi. Se ei todellakaan ollut helppoa. Kyse ei ollut siitä, että hän olisi kuollut auto-onnettomuudessa tai vastaavassa. Se oli erilaista, näimme sen. Olimme todella läheisiä koko joukkue. Näimme toisiamme enemmän kuin perheitämme, Roy totesi.

Sadecky kuoli sydämen pysähdykseen.

Vain päivää myöhemmin Capitalsia kohtasi uusi suru, kun joukkueen 36-vuotias varatoimitusjohtaja ja GM Dusan Pasek Jr riisti oman henkensä.

Lue lisää: Juha Junno sai puhelun slovakialaiseen hotelliin – soittaja kertoi järkyttävän uutisen suomalaisen tapaaman miehen kohtalosta

Muutaman päivän kuluttua, 8. marraskuuta, Bratislava Capitalsin omistaja keräsi joukkueen kokoon ja ilmoitti medialle, että Capitals jättäytyy sivuun monikansallisesta ICHL-sarjasta.

Royn SaiPa-sopimuksesta tiedotettiin 11. marraskuuta.

– Se oli rankka kokemus, mutta yritämme jatkaa elämäämme. Tämä on uusi mahdollisuus; yritän aloittaa alusta ja unohtaa tapahtuneen, mutta pitää Boris ja Dusan sydämessäni, Roy totesi lehdelle.

Kanadalaissentteri debytoi SaiPan paidassa keskiviikkona kotikaukalossa KalPaa vastaan. Hänet on merkitty kakkosketjun keskushyökkääjäksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?