Leijonien johto tapaa maajoukkuekohun keskelle joutuneen Rasmus Ristolaisen – tästä on kyse

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen ja general manager Jere Lehtinen lentävät pian tapaamaan NHL-pelaajia – myös Rasmus Ristolaista.

Jukka Jalonen lentää tapaamaan Rasmus Ristolaista (70), joka siirtyi täksi kaudeksi Philadelphia Flyersin nuttuun.

1.11.2021 16:40

Mitkä ovat NHL-tähti Rasmus Ristolaisen ja Suomen jääkiekkomaajoukkueen johtoportaan välit?

Asia on puhuttanut viime kesästä lähtien, kun Ristolaista ei kutsuttu NHL-pelaajien olympiatapaamiseen. Ristolainen oli ainoa kutsumatta jätetty nimi, joka olisi tasonsa puolesta selvästi kuulunut listalle.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen vahvisti tällöin tuoreeltaan, että johtoryhmän päätös olla kutsumatta Ristolaista oli yksimielinen ja johtui turkulaispuolustajan MM-kisakieltäytymisistä.

Ristolainen, 27, ei ole edustanut Suomea kertaakaan miesten MM-kisoissa, vaikka oma NHL-kausi olisi jo katkennut, kuten Buffalossa oli tapana.

Leijonien general manager Jere Lehtinen kertoi maanantaina Jääkiekkoliiton mediatilaisuudessa, että osapuolet tapaavat marraskuun lopulla.

Jalonen ja Lehtinen lähtevät Karjala-turnauksen jälkeen kahdeksan päivän tarkkailumatkalle Pohjois-Amerikkaan, jossa he näkevät seitsemän NHL-ottelua.

Tavattavien pelaajien listalla on nyt myös Ristolainen.

– Olimme yhteyksissä ja sovittiin, että nähdään, kun tulemme sinne katselemaan pelejä, Lehtinen kertoi.

Ohjelmaan kuuluu Ristolaisen uuden seuran Philadelphia Flyersin ottelu.

– Kaikki lähtee siellä ihan puhtaalta pöydältä ja alamme tehdä (olympia)valintoja, Lehtinen linjasi.

Leijonien general manager Jere Lehtinen ja päävalmentaja Jukka Jalonen puhuivat medialle maanantaina.

Ristolaisen sivuuttamista kesätapaamisesta saattoi pitää julkisena nöyryytyksenä, mutta Lehtinen kokee, että osapuolten välit ovat hyvät.

– Minulla ainakin on ollut aina hyvät välit hänen kanssaan, Leijonien GM sanoi.

– Joka kevät olen hänen kanssaan jutellut pitkään ja ollaan muutenkin sparrailtu asioista jääkiekon ympärillä. Meidän osaltamme se (kesätapaaminen) ei ainakaan vaikuta millään tavalla.

Jalonen ja Lehtinen ovat tavanneet Ristolaisen aiempien kausien NHL-tarkkailumatkoilla.

– Jukkahan ei häntä edes tunne, kun ei ole koskaan häntä valmentanut, Lehtinen huomautti.

– Tässä (kohussa) oli nyt vain yhdestä tapahtumasta kyse.

Leijonille on kovaa vauhtia kasvamassa uusi kultainen sukupolvi, jossa laadukkaista hyökkääjistä on jopa runsaudenpulaa. Maailmanluokan pakkeja ei ole kuitenkaan liikaa tarjolla.

Lue lisää: Saako Leijonat huippuvahvistuksen olympialaisiin? ”Kaikki tietävät, että terveenä Tuukka on aika älyttömän hyvä”

Ristolaisen kaltaiselle oman maalinedustan siivoajalle olisi olympiajäällä iso tarve.

– Nyt pelit alkavat näyttää kaikilla pelaajilla sitten sen, että minkälaista joukkuetta aletaan rakentaa olympialaisiin ja minkälaisia pelaajia joukkueeseen halutaan, Lehtinen totesi yleisesti.

– Tästä mennään nyt eteenpäin ja toivottavasti pelit näyttävät sen, että hänetkin (Ristolainen) saadaan maajoukkuepaitaan.

Tällä tietoa Pekingin olympiajoukkuetta ei julkaista ennen ensi tammikuun kymmenettä päivää. Suomi on toistaiseksi nimennyt kisoihin kolme pelaajaa, kärkihyökkääjät Aleksander Barkovin, Mikko Rantasen ja Sebastian Ahon.

Olympiaturnaus pelataan 4.–20. helmikuuta 2022.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?