Tampereen jättiareena ei ole enää Uros Live – tässä on Leijonien kotihallin uusi nimi

Tampereen areena tiedotti uudesta nimestään torstaina.

Tampereen monitoimiareenan työmaa 20. lokakuuta 2021.

28.10.2021 10:24

KOY Tampereen Monitoimiareenan hallitus on päättänyt irtisanoa areenan nimisopimuksen Uros Oy:n kanssa. Päätöksen myötä areena jatkaa toimintaansa aiemmalla nimellään Tampereen Kannen areena.

Tampereen uusi jättiareena on ensi kevään jääkiekon MM-kotikisojen päänäyttämö ja Tapparan ja Ilveksen tuleva kotihalli.

Tampereen Kannen Areena kertoo tiedotteessaan, että KOY Tampereen Monitoimiareenan hallitus käytti päätöksessään ”huolellista harkintaa”. Viime aikoina on uutisoitu Uroksen taloudellisista epäselvyyksistä.

– Uros Oy:n saama julkisuus on liitetty vahvasti ja negatiivisesti myös areenaan. Lisäksi nimikumppanin taloudellisesta asemasta julki tulleet tiedot ovat aiheuttaneet vakavan epäilyn siitä, onko yhtiöllä kykyä vastata nimisopimuksen mukaisista velvoitteistaan jatkossa. Näiden syiden vuoksi areenayhtiö ei näe mahdollisuuksia yhteistyön jatkamiselle, joten tässä tilanteessa päätös on nähdäksemme ainoa oikea, kommentoi areenayhtiön toimitusjohtaja Marko Hurme tiedotteessa.

Lue lisää: Business Finland: Uros sai miljoonien eurojen kehityslainat ja avustukset väärillä ja salailluilla tiedoilla

Tiedotteen mukaan nimisopimus on areenayhtiölle yksi yhteistyösopimus muiden joukossa, eikä aiemman sopimuksen päättymisellä ole vaikutusta areenan valmistumiseen, avaamiseen eikä toimintaan.

Areenayhtiö kertoo saaneensa yhteydenottoja nimikumppanuudesta kiinnostuneilta tahoilta, ja areenan nimi muuttuu jossain vaiheessa.

Yhtiön mukaan areenan viimeistelyt ja avajaisvalmistelut edistyvät aikataulussa, eikä muutos vaikuta areenan asiakkaiden tai muiden kumppaneiden toimintaan. Tapahtumien järjestelyt jatkuvat normaalisti, ja esimerkiksi aiemmin myydyt liput käyvät sellaisenaan.

Areenan ensimmäiset tapahtumat ovat 3. ja 4. joulukuuta järjestettävät SM-liigan paikallisottelut, ja varsinaisia avajaisia päästään viettämään 15. joulukuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?