Maailmanmestari Veini Vehviläinen siirtyy Ruotsiin – ”Olin jumissa” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Maailmanmestari Veini Vehviläinen siirtyy Ruotsiin – ”Olin jumissa”

Veini Vehviläinen siirtyy tutun kultavalmentajan joukkueeseen,

Veini Vehviläinen on voittanut SM-kultaa Kärpissä ja sekä nuorten että aikuisten MM-kultaa Leijonien paidassa. NHL-ura ei kuitenkaan ole auennut. Nyt jyväskyläläinen siirtyy Ruotsin pääsarjan Brynäsiin.

26.7. 22:31

Viime kaudella NHL:ssä, AHL:ssä, sekä jääkiekon SM-liigassa esiintynyt Veini Vehviläinen siirtyy ensi kaudeksi Ruotsin SHL-liigassa pelaavan Brynäs IF:n riveihin. 24-vuotiaan maalivahdin sopimus ruotsalaisseuran kanssa kattaa kauden 2021–2022.

– Olin jumissa Pohjois-Amerikassa ilman todellista mahdollisuutta näyttää potentiaaliani NHL-tasolla. Tästä johtuen tuntui hyvältä, kun Brynäs osoitti kiinnostusta minua kohtaan, Vehviläinen kommentoi seuran verkkosivuilla.

Brynäsin valmennusvastuun ensi kaudella kantaa Mikko Manner, joka toimi Oulun Kärppien päävalmentajana muun muassa kaudella 2017–2018, jolloin Vehviläinen torjui seuran Suomen mestariksi.

– Veini on todella kunnianhimoinen ja kilpailuhenkinen pelaaja. Yksi hänen parhaista ominaisuuksistaan on henkinen vahvuus, jonka avulla hän pystyy esittämään parastaan juuri oikeilla hetkillä, Manner toteaa Brynäsin tiedotteessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?