Jere Karalahti etsintä­kuulutettiin käräjiä varten – oikeus ei tavoittanut

Ensi viikon käräjäistunto Rovaniemellä peruutettiin.

Jere Karalahdelle ei saatu toimitettua haastehakemusta.

4.6.2021 12:27

Lapin käräjäoikeus on perunut ex-jääkiekkoilija Jere Karalahden Levin seikkailujen käsittelyn ensi viikolta. Oikeuden puheenjohtajan mukaan Karalahtea ei ole saatu haastettua istuntoon.

– Karalahtea ei oltu saatu haastettua istuntoon. Uutta käsittelyajankohtaa ei ole vielä määrätty, sanoo käräjätuomari Esko Hohti Lapin käräjäoikeudesta.

Syyttäjä vaatii käräjäjutussa ex-kiekkoilijalle rangaistusta laittomasta uhkauksesta, pahoinpitelystä ja pahoinpitelyn yrityksestä. Tapaus liittyy Karalahden yökerhoseikkailuun Kittilän Levillä 26.1.2020.

Lue lisää: Jere Karalahti joutuu oikeuteen – sai kolme syytettä

Asianomistajina välikohtauksessa ovat vuosina 1982 ja 1988 syntyneet miehet. Käräjäkäsittelyn piti alkaa keskiviikkona 9. kesäkuuta Rovaniemellä.

Karalahden mukaan kyseessä oli ”poikien reissu”. Ennen kahnausta ”syötiin hyvin ja juotiin punaviiniä”. Yöllä kello 2.40 hänet kirjattiin Kittilän poliisiasemalle, jossa hän vietti yön. Hän kertoo asiasta televisiolle kuvatussa dokumentissa.

Käräjätuomarin mukaan Karalahtea yritettiin tavoitella tavanomaiseen tapaan sekä postitse että haastemiehen avulla.

– Hänelle lähetettiin ensin normaalikäytännön mukaisesti postitse haaste vastaanottotodistuksella. Hän ei palauttanut sitä. Tämän jälkeen Karalahtea pyrittiin haastamaan haastemiehen kautta. Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden haastemieheltä saapui estetodistus, joka oli päivätty 31.3.2021. Tämän jälkeen Karalahtea oli pyritty haastamaan etsintäkuulutuksen kautta, joka on ollut voimassa 2.6.2021 saakka. Näistä toimenpiteistä huolimatta haastaminen ei onnistunut, Hohti kertoo.

Uutta käsittelyajankohtaa jutulle ei ole vielä määrätty.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?