Hannu Jortikka pelaa golfia aurinkoisessa Espanjassa – lataa kovaa tekstiä Suomen oloista ja alkoholisäännöistä - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Hannu Jortikka lataa kovaa tekstiä Suomen oloista ja alkoholisäännöistä: ”Voi herranjumala”

Espanjassa majaileva mestarivalmentaja Hannu Jortikka on ihmetellyt menoa Suomessa.

Espanjassa oleva Hannu Jortikka on seurannut tarkasti kotimaan asioita. Arkistokuva.­

22.4. 7:56

Hannu Jortikka vastaa puhelimeen golfkentältä Espanjan auringosta. Mestarivalmentaja on aloittelemassa pelikierrosta kavereiden kanssa. Niinpä haastattelu sovitaan myöhemmäksi.

Kierroksen päätyttyä Jortikka, 64, kertoo Ilta-Sanomille olevansa vasta aloittelija golfissa. Hän sanoo harrastaneensa lajia noin vuoden verran.

– Vaikea peli on. Olisi pitänyt aloittaa parikymmentä vuotta aiemmin, Jortikka naurahtaa.

– No toki otan golfin pääasiassa ulkoiluna ja sosiaalisena juttuna. Pientä kuntoliikuntaa kaveriporukan kanssa ja nytkin aivan fantastisessa säässä. 25 astetta oli lämmintä, joten mikäs siinä. Ei paljon parempaa harrastusta voi ihmisellä olla, hän hehkuttaa.

Kiekkomies Jortikalla on asunto Torremolinosissa. Hän on nyt ollut yhtäjaksoisesti Espanjassa helmikuusta lähtien. Jortikka kertoo olleensa terveenä ja hyvillä mielin.

Mestarivalmentaja sanoo, että hänen asuntonsa lähiseuduilla elo on tällä haavaa erittäin rauhallista. Hän viittaa lausunnollaan myös yleiseen koronatilanteeseen ja koronarajoituksiin.

Jortikan havaintojen mukaan Aurinkorannikolle on tullut runsaasti suomalaisia viime aikoina.

– On tullut paljon sellaisia suomalaisia takaisin, jotka olivat vuodenkin verran pois. Sen sijaan englantilaisia on paljon poissa, eikä ruotsalaisiakaan ole täällä normaaliin tapaan, Jortikka raportoi.

Hannu Jortikalla on tapana viettää osa vuodesta Espanjassa. Niin nytkin. Arkistokuva.­

Jortikka kertoo, että lähiseuduilla on voimassa ulkonaliikkumiskielto kello 23:n ja aamukuuden välillä, ellei liikkumiseen ole asianmukaista syytä.

– Ja kyllä poliisit tätä ratsioilla kontrolloivat.

Jortikka kertoo, että ravintolassa loppuu tarjoilu kello 22.30.

– Sisällä pöydässä saa istua neljä ihmistä. Ulkona olevassa pöydässä saa olla kuusi ihmistä. Eikä täällä ole mitään sellaista ravintolassa, että onko alkoholia vai ei.

– Oikein nauratti, kun huomasin että Helsingissäkään ei saa iltaviiden jälkeen myydä alkoholia ravintolassa. Voi herranjumala sentään...eikös normaalit ihmiset ole vielä kello 16 tai 17 asti töissäkin? Vähissä ovat sitten ne jotka haluaisivatkin jotain ottaa.

Jortikka kertoo seuranneensa erittäin tarkasti uutisointia Suomesta.

– Täältä kun Suomen asioita ja päätöksiä katsoo, niin kyllä aika tempoilevaa on! Sitten on pelottelua ja uhkailua. Ei sellainen mene pitkässä juoksussa suomalaisiin läpi. Minä en usko siihen alkuunkaan.

Hannu Jortikka on seurannut Suomen menoa tiiviisti. Arkistokuva.­

Jortikka toteaa, että osa Suomen päätöksistä vaikuttaa hänestä hätävarjelun liioittelulta.

– No tärkeintä tietenkin, että saadaan korona talttumaan. Kyllä minä tarkkaan nuo Suomen tartunta- sairaala- ja tehohoitoluvut seuraan, ja kaikki indikaattorithan ovat nyt ihan hyvällä mallilla, Jortikka sanoo.

– Ja kyllä minä suomalaiseen terveydenhuoltoon luotan. Se on kovaa luokkaa, sitä ei kannata epäillä.

Jortikka kertoo, että hänellä olisi ollut mahdollisuus saada koronarokotus Suomessa tiistaina.

– Sain tekstiviestillä muutama päivä sitten ilmoituksen, että Messukeskukseen rokotukseen. En kuitenkaan päässyt millään lähtemään tällä varoitusajalla. Olisi ollut karanteenit, koronatestit ja kaikki.

– Mutta ilman muuta tulen Suomeen rokotuksen hieman myöhemmin ottamaan.

Yleisellä tasolla Jortikka katsoo jo luottavaisena kesään. Hän aikoo viettää suvea ainakin osittain Suomessa.

– Eiköhän nuo rokotukset rupea puremaan. Olen aika vakuuttunut siitä, että heinäkuuhun mennessä meillä on käytännössä koko aikuisväestö rokotettu Suomessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?