Kiekko-Espoo voitti naisten liigan ensimmäisen finaalin – suihkukomennukset puhuttivat: ”Katsotaan, kenellä on huomenna pelikielto” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Kiekko-Espoo voitti naisten liigan ensimmäisen finaalin – suihku­komennukset puhuttivat: ”Katsotaan, kenellä on huomenna pelikielto”

Naisten liigan ensimmäisessä loppuottelussa nähtiin kaksi suihkukomennusta.

Kiekko-Espoo voitti ensimmäisen naisten SM-liigan finaalin.

20.3. 16:26

Kiekko-Espoo aloitti jääkiekon naisten liigan loppuottelusarjan voitolla, kun se löi kotikaukalossaan KalPan 2–0. Espoo rakensi onnistumistaan tehokkaan hyökkäysalun turvin, ja lopussa se peittosi väkevällä puolustuspelaamisella KalPan kiriyrityksen.

Isoimmat onnittelut sai syystäkin maalivahti Tiia Pajarinen.

– Aikamoinen taistelu. Olemme iloisia ensimmäisestä kiinnityksestä, Kiekko-Espoon vastuuvalmentaja Sami Haapanen kuvasi.

Runkosarjassa kaksikko jakoi keskinäisten otteluiden voitot 2–2, ja loppuottelun alkuminuutit näyttäytyivät tasaväkisinä. Savolaissikermän hyökkääjistä koko liigan parhaimmistoon lukeutuvat Elisa Holopainen, Matilda Nilsson ja Tanja Niskanen kuljettivat kiekkoa sähäkästi, mutta parhaat viimeistelypaikat Kiekko-Espoo puolusti pois.

Päästä päähän edennyt hurlumheitahti kääntyi kotijoukkueelle, kun sen tähtipuolustaja Nelli Laitinen laukoi Espoon ylivoimalla 1–0-johtoon. Laitisen siniviivan tuntumasta lähtenyt rannekuti yllätti maalivahti Tiina Ranteen.

– Pääsin vetämään hyvin, ja (Emilia) Vesa taisi tehdä liikkuvan maskin, Laitinen taustoitti.

Espoon ote tiivistyi johto-osumasta. Ranne joutui urakoimaan ensimmäisessä erässä 20 torjuntaa, kun vastapäädyssä Pajarinen aloitti nollan pidon kahdeksalla torjunnalla.

Espoo jatkoi toisen erän kärkeen vyörytystään. Aloituksen jälkeinen merkkausvirhe painoi paljon, kun Espoon Sofia Nuutinen tarjoili maalin takaa kiekon, jonka Tinja-Mariia Haukijärvi tälläsi sisään etunurkasta: 2–0.

Kamppailun toinen osuma oli vedenjakaja, koska sen jälkeen Espoo sortui jäähyjen sarjaan. KalPa ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään etsikkoaikaansa. Vierasjoukkue pääsi pariinkin otteeseen pelaamaan viidellä kolmea vastaan, mutta torjuntamyllytykseen joutunut Pajarinen venyi loistopelastuksiin – kerran myös kypärällään.

– Ei voi voittaa, jos ei tee yhtään. Vastustaja oli piirun verran parempi, KalPan Holopainen myönsi.

Kamppailussa myös puhuttivat Espoon Tea Villilän selästä taklaaminen Nilssoniin sekä Vesan torppaus KalPa-kippari Emma Ritariin. Molempia seurasi suihkukomennus.

– Katsotaan, kenellä on huomenna pelikielto, Espoon valmentaja Haapanen päivitteli.

Kiekko-Espoon Emilia Vesa sai ulosajon polvitaklauksesta.

KalPa ei saanut kuparista rikki, koska liigan tiiveimpään puolustamiseen pystyvä joukkue veti pitemmän korren. Seitsemässä pudotuspelissä Espoolle on nyt tehty varsinaisilla peliajoilla yhteensä vain viisi maalia.

KalPan Haapanen painotti, että maalinteon tukitoimia pitää terävöittää.

– Maskit ja irtokiekkotilanteet, Haapanen listasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?