Tähän katkeraan hetkeen kaatui Suomen MM-unelma – tuskaisena parkaisseen Pennasen ilme kertoo kaiken - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Tähän katkeraan hetkeen kaatui Suomen MM-unelma – tuskaisena parkaisseen päävalmentaja Antti Pennasen ilme kertoi kaiken

Suomi kaatui dramaattisessa MM-välierässä viime hetken maalilla. Nuoret Leijonat pelaa pronssimitalista Venäjää vastaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa kello 00.30 alkaen.

Suomen penkillä päät painuivat.­

5.1. 8:39

Suomi kärsi Edmontonissa nuorten MM-kisojen välierässä kirvelevän 3–4-tappion Yhdysvalloille.

Nuoret Leijonat nousi päätöserässä kahden maalin takaa tasoihin, kunnes Arthur Kaliyev juotti Suomelle katkeraa kalkkia ajassa 58.44.

Tilanne oli täysin Suomen hallinnassa vielä, kun Yhdysvallat sai kiekon hyökkäysalueelleen.

Se pyöritti päädyn kautta kiekon ykkössentteri Alex Turcottelle, joka löysi keskustasta kolmen Suomen pelaajan keskellä olleen Kaliyevin.

Kyseessä ei ollut mikään todellinen huippupaikka. Lisäksi kiekko nousi Kaliyevin lavassa pystyyn. Puolustaja Topi Niemelä yritti peittää, mutta Los Angelesin huippulupaus ehti vapauttaa salamannopeasti millintarkan rannelaukauksensa – kiekko painui aivan maalin oikeaan yläkulmaan ohi Kari Piiroisen räpylän.

USA:n riemun repesi, Suomen taivas synkkeni.

Yhdysvaltalaispelaajien juhliessa tv-kuvaan poimittiin Suomen päävalmentaja Antti Pennanen. Tämä parkaisi jotakin ja nosti katseensa kohti kattoa tuskaisen epäuskoinen ilme kasvoillaan.

Tästä sillasta Suomi ei enää noussut.

– Tämä oli todennäköisesti hulluin erä jääkiekkoa, jonka ole koskaan pelannut, USA:n toisen maalin tehnyt John Farinacci puhalsi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

– En tiedä, onko kovin montaa kaveria, jotka pystyisivät viimeistelemään tuolla tavalla kuin ”Artie” viimeisteli. Se oli helvetillinen viimeistely, USA:n päävalmentaja Nate Leaman puolestaan suitsutti Kaliyevin voittomaalia.

Suomen pelaajat olivat luonnollisesti allapäin karvaan tappion jälkeen.

Kasper Puutio ja Henri Nikkanen korostivat, että puolivälierän nousu Ruotsia vastaan antoi uskoa myös välierän kahden maalin takaa-ajoasemassa.

– Tiesimme, että pystymme vielä tulemaan. Hyvin kairasimme pelin vielä tasoihin, mutta valitettavasti se ei riittänyt, Nikkanen sanoi.

– Ylpeä voi olla ihan jokaisesta. Kaikki antoivat varmaan kaikkensa tänään, hän jatkoi.

Suomi pelaa pronssista Venäjää vastaan ensi yönä kello 00.30 alkaen.

– Kannetaan ylpeänä leijonapaitaa vielä kerran tässä turnauksessa, Puutio naulasi.

Pronssipeliin itsensä kokoaminen on kova haaste valtavan pettymyksen jälkeen.

– Ei varmaan kukaan pysty ihan hetkessä sulattamaan tätä tappiota. Varmasti jokaisella unelmana ja tavoitteena oli päästä finaaliin, mutta nyt se on ohi. Sille ei enää mitään mahda, Nikkanen pohti.

– Ei meillä kenelläkään todellakaan liikaa mitaleja MM-tasolta ole. Pronssikin on hieno, vaikka tässä hetkessä ei välttämättä tunnukaan siltä, Nikkanen päätti.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?