Aatu Räty ei ole mukana Nuorten Leijonien MM-pelaajien listalla - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Nuorten Leijonien MM-kisaehdokkaat julkaistiin – NHL:n kärkivaraukseksi uumoiltu superlupaus puuttuu yllättäen listalta!

Suomen Jääkiekkoliitto on julkaissut niiden 31 pelaajan nimet, jotka tavoittelevat paikkaa vuodenvaihteessa Edmontonissa pelattaviin alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuihin.

NHL:n ensi kesän kärkivarausten joukkoon uumoiltu Kärppien Aatu Räty jää rannalle nuorten MM-kisoista.­

4.12.2020 12:51 | Päivitetty 4.12.2020 13:50

Suurin mielenkiinto Nuorten Leijonien ehdokaslistalla kiinnittyy kahteen nimeen, jotka puuttuvat listalta: NHL-seura New York Rangersin hyökkääjän Kaapo Kakon ja Oulun Kärppien hyökkääjän Aatu Rädyn nimiä ei löydy päävalmentaja Antti Pennasen nimeämältä listalta.

Kakon kohdalla selitys löytynee NHL:n aloitusajankohtaan liittyvästä epävarmuudesta. Kakko on toisella NHL-kaudellaan jo kohtuullisen merkittävä palanen Rangersin palapelissä.

Urheilusivusto Sportsnet uutisoi eilen, että Rangers ei päästä viime syksyn varaustilaisuuden ykkösnimeä Alexis Lafreniereä nuorten kisoihin. Samassa uutisessa kerrottiin, että Rangers ei ole vielä tehnyt päätöstään Kakon suhteen.

Suomen joukkue ei kuitenkaan voinut enää odottaa Rangersin vastausta, sillä tiukkojen karanteenisäännösten vuoksi kaikki kisoihin mahdollisesti nimettävät pelaajat pitää olla tiedossa viimeistään sunnuntaina.

Kaapo Kakko ei vahvista Nuoria Leijonia vuodenvaihteessa pelattavissa MM-kisoissa.­

Aatu Räty sen sijaan on mutkikkaampi tapaus. Yhtenä Suomi-kiekon superlupauksista pidetty Räty, 18, pelasi jo viime vuodenvaihteessa nuorten MM-kisoissa ja oli kisojen nuorin pelaaja. Tähän kauteen Räty lähti suuret odotukset niskassaan. Rätyä pidetään yhtenä ensi kesän varaustilaisuuden potentiaalisista kärkinimistä.

Nuorukaisen peli ei kuitenkaan kulkenut odotetulla tavalla SM-liigassa syksyllä, ja Kärpät passitti Rädyn pelaamaan A-juniorien otteluita. Räty on pelannut kauden aikana vain kuusi liigaottelua, joissa on tehnyt kaksi maalia.

Nyt näyttää siis siltä, että Räty ei pelaa vuodenvaihteessa MM-kilpailuissa. Jos näin todella käy, tämä on iso isku myös Rädyn omille urasuunnitelmille. Hyvät otteet nuorten kisoissa voisivat nostaa pelaajan osakkeita NHL-seurojen silmissä huomattavasti. Puuttuminen kisoista kokonaan todennäköisesti heikentää pelaajan mahdollisuuksia kärkipään varaukseen.

Aatu Rädyn vuotta vanhempi veli Aku Räty on mukana listalla.

Myös viime vuodenvaihteen kisoissa edukseen esiintynyt Patrik Puistola puuttuu kisaehdokkaiden joukosta. JYPissä pelaavan Puistolan alkukausi SM-liigassa on ollut nihkeä: hyökkääjä on kasannut 19 ottelussa tehot 2+4=6.

JYPin Brad Lambert (vas.), 16, on nuorten MM-kisaehdokkaiden listalla, Patrik Puistola, 19, ei ole.­

Päävalmentaja Antti Pennanen ei ottanut Jääkiekkoliiton tiedotteessa erikseen kantaa Kakon tai Rädyn puuttumiseen nimilistalta.

– Joukkueessa on monipuolisesti erilaisia taitoja. Olemme myös halunneet korostaa, että olemme sitoutunut ja yhtenäinen joukkue – pelaajat ja johtoryhmä ovat halukkaita tekemään ilmaiset asiat hyvin menestymisen eteen, Pennanen sanoo tiedotteessa.

Lopullinen kisoihin matkaava joukkue – kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja 14 hyökkääjää – nimetään lauantaina 12.12., kun pelaajat ovat käyneet läpi karanteenin ja kolmen koronatestin sarjan.

Nuorten Leijonien ehdokkaat Kanadan Edmontonissa 25.12.-5.1. pelattaviin Nuorten MM-kisoihin:

Maalivahdit

Joel Blomqvist, Kärpät/Hermes, Juho Markkanen, SaiPa/Ketterä, Kari Piiroinen, Tappara/TUTO Hockey, Eetu Randelin, Jukurit, Roope Taponen, HIFK/K-Espoo.

Puolustajat

Santeri Hatakka, Ilves, Ville Heinola, Lukko, Mikko Kokkonen, Jukurit, Rami Määttä, Ässät, Topi Niemelä, Kärpät, Valtteri Pulli, TPS, Kasper Puutio, Kärpät, Ruben Rafkin, TPS, Matias Rajaniemi, Pelicans, Eemil Viro, TPS.

Hyökkääjät

Leevi Aaltonen, KalPa, Samuel Helenius, JYP, Roni Hirvonen, Ässät, Roby Järventie, Ilves, Benjamin Korhonen, KalPa, Brad Lambert, JYP, Anton Lundell, HIFK, Matias Mäntykivi, SaiPa, Henri Nikkanen, Jukurit, Mikko Petman, Lukko, Petteri Puhakka, Tappara/TUTO Hockey, Mikael Pyyhtiä, TPS, Juuso Pärssinen, TPS, Aku Räty, Kärpät, Kasper Simontaival, Tappara/TUTO Hockey, Samuel Valkeejärvi, JYP.

Artikkeliin on päivitetty lisätietoja Kakosta klo 13.50.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?