Järkyttävä tapaus juniorien jääkiekko-ottelussa Järvenpäässä: ”Nyt oli onnea matkassa” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Järkyttävä tapaus juniorien jääkiekko-ottelussa Järvenpäässä: helikopteri hälytettiin paikalle – laitaan taklattu pelaaja sairaalaan

Sairaalaan joutunut pelaaja on jo päässyt kotiin.

Juniorikiekkoilija loukkaantui viikonloppuna Järvenpäässä pelatussa ottelussa. Paikalle kutsuttiin myös lääkärihelikopteri.­

24.11.2020 8:31

Järvenpäässä sunnuntaina pelatussa alle 15-vuotiaiden juniorien jääkiekko-ottelussa Järvenpään KJT Haukkojen ja Nurmijärven Kurran välillä koettiin kauhunhetkiä. Keskialueella, laidan lähellä tapahtuneen törmäyksen seurauksena vierasjoukkue Kurran pelaaja lensi vaarallisesti pää edellä laitaan ja jäi makaamaan jäälle.

Pelaaja menetti tajuntansa, ja paikalle saapunut ambulanssihenkilökunta tulkitsi tilanteen niin vakavaksi, että paikalle hälytettiin lääkärihelikopteri.

Aivotärähdyksen saanut pelaaja kuljetettiin jäähallilta Helsinkiin sairaalaan jatkotutkimuksiin.

Maanantaina aamupäivällä Kurran U15-joukkueen vastuuvalmentajalla Toni Lindevallilla oli huojentavia uutisia kerrottavanaan.

– Kyseinen poika on jo päässyt pois sairaalasta ja on kotona. Kaikki raajat toimivat normaalisti, Lindevall kertoi Ilta-Sanomille.

Hirvittävältä näyttäneessä tapauksessa oli mukana paljon epäonnea. Kurran pelaaja luisteli kiekon kanssa oman siniviivan alapuolelta viistosti vasemmalle kohti laitaa ja löi kiekon punaviivan jälkeen vastustajan päätyyn.

Juuri kun kiekko irtosi pelaajan lavasta, vastustaja osui häneen oikean kyljen puolelta. Kurran pelaaja lennähti noin kahden metrin matkan laitaan niska edellä.

Kuten tiedetään, 14–15-vuotiaiden kokoerot voivat olla melkoiset. Tässä tapauksessa kokoerolla oli suuri merkitys tapahtuneeseen.

– Pelaajien kokoero oli huomattava. Se oli ihan pelitilanne, eikä varmasti tahallinen teko, Lindevall näki.

– Nyt taisi olla myös onnea matkassa. Kyllä tässä saa olla helpottunut. Tilanteessa olisi voinut käydä pahemminkin ja tulla pysyviä vammoja, Lindevall jatkoi.

Ottelun tuomarit eivät viheltäneet tilanteesta jäähyä. Molempien joukkueiden yhdelle pelaajalle sen sijaan tuomittiin ottelun tuoksinassa 2+10 minuutin jäähy pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

Ikävä episodi sattui ottelun toisen erän loppuhetkillä. Erikoista tapauksessa oli se, että vaikka joukkueilla ei ollut tarkkaa tietoa sairaalaan lennätetyn pelaajan tilasta, ottelu pelattiin loppuun asti.

– Tuomarit sanoivat, että he yrittivät keskeyttää ottelun, ja mekin olisimme mielellämme siirtäneet ottelun lopun pelattavaksi myöhemmin. Mutta sitten tuomarit kertoivat, että sääntöjen mukaan ottelua ei voikaan keskeyttää, Lindevall kertoo.

Valmentajan arvion mukaan ottelu oli keskeytyksissä noin 20 minuutin ajan. Sinä aikana joukkueet olivat pukukopissa. Varsinkin vierasjoukkueen pukuhuoneessa tilanne oli luonnollisesti sekava.

– Joukkuetoverit olivat tietysti tosi huolestuneita loukkaantuneen kaverin puolesta. Tunteet olivat pinnassa, ja kyllä siinä kuumanakin käytiin. Saimme kuitenkin rauhoitettua ja kerättyä itsemme ja pelasimme ottelun hyvin loppuun asti, Lindevall kertoo.

– Kun tuli tieto, että ottelua jatketaan, teroitimme joukkueelle, että tapahtunutta ei lähdetä kostamaan. Olemme aina painottaneet, että vastustajan kunnioittaminen on jäällä tärkeimpiä asioita, Lindevall sanoo korostaen, ettei syytä KJT Haukkojen pelaajaa vastustajan kunnioituksen puutteesta.

Kurran joukkue eli epätietoisuudessa sunnuntai-iltaan asti, kunnes sai positiivisia uutisia loukkaantuneen pelaajan tilasta.

– Olihan se helpottava tieto, että mitään vakavampaa ei ollut kyseessä. Tilanne näytti tosi pahalta, ja ehtihän siinä pelätä pahintakin. Onneksi selvittiin suht vähällä, Lindevall sanoi.

Vierasjoukkue Kurra voitti U15 AA-sarjan ottelun maalein 5–4.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?