Poliisi selvitti Ylöjärven kohuottelun koppirähinää - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Poliisi saapui selvittämään alasarjan lätkäottelun hurjia tapahtumia – näin valmentaja kertoo katsojan ja pelaajan koppirähinästä

Tappelusta ulosajettu pelaaja sai peräänsä pukukoppiin vihaisen katsojan.

22.11. 13:22

Kuumana käynyt katsoja hyppäsi alas katsomosta ja juoksi ulosajetun pelaajan perään pukukoppiin Ylöjärvellä 3. divisioonan ottelussa Uplakers Akatemia–AHK.

Katsojan kohteena oli vierasjoukkue AHK:n pelaaja, joka oli vain hetki aikaisemmin saanut ottelussa ottelurangaistuksen tapeltuaan jäällä Uplakers Akatemian pelaajan kanssa.

Oheiselta videolta näkee, että AHK:n pelaaja ja katsoja kävivät kiivasta sananvaihtoa ennen kuin katsoja lähti pelaajan perään pukukoppiin.

Huutelussa yllytettiin kohtaamiseen puolin ja toisin, mutta AHK:n pelaaja tuskin arvasi, että katsoja pudottautuu katsomosta kolme, jopa neljä metriä päästäkseen hänen peräänsä.

Mitä kopissa sitten tapahtui?

Ilta-Sanomat tavoitti AHK:n pelaajavalmentajan Juho Hyvärisen, joka oli saanut selvityksen tapahtumista.

– Katsomosta hypännyt kaveri oli yrittänyt pelaajan kimppuun. Kyllä siellä oli yritetty tehdä lyöntiliikkeitä, mutta homma oli mennyt enemmän painimiseksi. Tilanne meni onneksi nopeasti ohi, eikä siinä sattunut mitään pahempaa. Kyseinen henkilö saatettiin kopista ulos, Hyvärinen kertoi.

AHK:n perustajan Antti Tuomiston kuvaamalta videolta näkee, että alkuhämmennyksen jälkeen pukukoppiin kaksikon perään lähti myös muita pelaajia ja tuomareita.

Hyvärisen mukaan poliisikin saapui paikalle selvittämään tapahtumia.

Hyvärinen sanoo hyökkäyksen kohteeksi joutuneen pelaajansa olleen heti tuoreeltaan hyvin hämmentynyt tilanteesta.

– Hän on onneksi kokenut kaveri. Kävimme tapahtumat läpi joukkueena, ja joukkueella on kaikki hyvin, Hyvärinen sanoi.

Ottelun järjestäneen Uplakersin kiekkojaoston puheenjohtaja Kari Leivo piti tapahtumaa hyvin valitettavana.

Hän pohti, olisiko järjestysmies voinut estää tapahtuneen. Katsojan hyppääminen yläkatsomosta alakäytävälle tapahtui kuitenkin todella nopeasti ja arvaamatta.

– Tietysti seurana käymme läpi, miten tilanne olisi voitu välttää. Käsittelemme asiaa, ettei tällaista tapahtuisi enää ikinä. Seurassamme on voimassa Jääkiekkoliiton linjaus, että olemme väkivaltavapaita, Leivo sanoi.

Leivon mukaan tapauksesta ilmeisesti on tulossa rikostutkinta.

– Toivon, että poliisitutkinta tulee ja osallinen saa rangaistuksen, hän sanoi.

Vierasjoukkue AHK voitti ottelun maalein 12–4. Mainittu tappelu ja sitä seuranneet välikohtaukset tapahtuivat viitisen minuuttia ennen kolmannen erän loppua.

Ottelun yleisömäärä oli Jääkiekkoliiton sivuilla julkaistun otteluraportin mukaan 50.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?