Uplakers Akatemian ja Atalan Hoki Klupin ottelussa kiehui: katsoja juoksi pelaajan perässä pukukoppiin - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Tunteet kiehahtivat yli Ylöjärvellä pelatussa jääkiekko-ottelussa – katsoja hyppäsi metrejä alaspäin ja juoksi tapelleen pelaajan perässä pukukoppiin

Ylöjärveläisen Uplakers Akatemian ja Atalan Hoki Klupin välisessä III-divisioonan ottelussa tapahtui kummia lauantai-iltana.

22.11. 11:59

AHK:n perustaja Antti Tuomisto julkaisi Twitterissä videon tapahtumista. Hän ei ollut paikalla ottelussa.

– Mukavahan se on tulla vieraspaikkakunnalle harrastamaan, kun fanit hyppivät koppikäytävälle (1:15) nimmareita pyytämään...hän kirjoitti.

Videolla on nähtävissä kaukalotappelu, josta molempien joukkueiden pelaajat saivat ottelurangaistuksen kolmannen erän lopussa.

Kun ulosajetut pelaajat poistuivat pukukoppeihinsa, keltapaitaisen vierasjoukkueen pelaaja ajautui sanaharkkaan katsomossa monta metriä pukukoppikäytävää korkeammalla ottelua seuranneiden henkilöiden kanssa.

Yksi katsojista loikkasi kaiteen yli, laskeutui vauhdikkaasti kaukalon kumimaton päälle ja paineli ulosajetun vierasjoukkueen pelaajan perässä AHK:n pukuhuoneeseen.

Pian he saivat seurakseen myös pari muuta AHK:n pelaajaa sekä ottelun erotuomarit. Hieman myöhemmin paikalle tuli myös poliisi.

III-divisioonan lohkon 2 ottelussa nähty tapahtumaketju on todella erikoinen harvinaisuus jääkiekko-ottelun yhteydessä.

AHK voitti Uplakers Akatemian 12–4. Suomen viidenneksi korkeimman sarjatason ottelun yleisömäärä oli ottelun pöytäkirjan mukaan 50. AHK on lauantaina pelatun kierroksen jälkeen sarjan kärjessä, Uplakers Akatemia viidentenä.

AHK:n Facebook-sivuilla julkaistussa otteluraportissa voitosta juuri riemuittu.

– Vaikea kirjoittaa raporttia kun ei ole vastaavaa tapahtunut urallamme, mutta nyt nähtiin liikaa kaikkea muuta kun mitä jääkiekko otteluun kuuluu. Erittäin surullinen fiilis on päivän tapahtumista. Annetaan tuloksen puhua puolestaan ja jätetään asiat poliisin ja jääkiekkoliiton käsittelyyn, AHK:n otteluraportissa luki.

Suomen Jääkiekkoliitto sai kaksi ottelurangaistusta sisältäneestä ottelusta erotuomariraportin normaalin käytännön mukaisesti.

Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila kertoi sunnuntaina aamupäivällä, että ”muiden asioiden” arviointia ja niistä seuraavia mahdollisia sanktioita aletaan tehdä viikonlopun jälkeen.

– Kyseisen sarjan sarjaa hallinnoiva henkilö pyytää maanantaina joukkueita vastineet ja arvioi, että miten kotijoukkueen vastuulla olevat turvallisuusasiat on hoidettu. Kun selvitykset on annettu, hän arvioi, että lähetetäänkö tapaus kurinpitokäsittelyyn, Antila kertoi prosessista.

Uplakers Akatemia ja AHK pelaavat seuraavat ottelunsa lauantaina 28. marraskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?